Prosvetni glasnik

144

ИРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

и женке. Они распростиру врсту аросторно (отуда имају крила!) и производе оплођена јаја, којима не може да шкоди зимња хладноћа, и из којих се тек на пролеће излегу нове јединке. Бг. С. КоЉе. М. М. Том.

ЈАВНЕ ЗАХВАЈ1Н0СТИ

Поштовани Господин Лазар Ивковић, адвокат из Зајечара, као искрени пријатељ српске народне просвете, сетио се наше најсиромашније школе, па јој је поклонио једну своју њиву од 1. 06 хектара и танију јој о своме трошку издао код зајечарског пр- суда 13. марта о. г. №. 3384. Одбор школе бучјанске, у срезу зајечарском, овим нзјављује племенитом дародавцу своју најискренију захвалност. Бр. 68. 25. јуна, 1903. год., У Бучју. Пословођа Председник шк. одбора Тешман Р. Николић Ник. Думитровић

Госноднн Милан ЂорђевиА, срески економ из Гроцке послао је 17 (седамнаест) комада књига, да се раздаду о годишњим испитима оним ученицима умчарске основне школе, којп су награду својим трудом заслужили, што је и извршено приликом распуста учепика. Дародавцу, у име награђених ученика, најучтивије захваљује 15. Јуна 1903. год. Умчари. Управитељ школе тмчарске.

„Просветни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на вг ликој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 динара, за друге земље 15 динара (франака). — Лреталата се шаље Уирави Државне Штамаарије Ираљевипе Србије у Београду. — Рукоаиси се шаљу уредништву (Министарство иросвете и ирквених аослова у Београду). Они се, на захтев иисаца, враћају.

одговорни уредник в/шд. т. спасојевић Крдљице Наталије ул. бр. 17.

штампа ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈ&