Prosvetni glasnik

«14

НРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

4л. 2.

Школа може отночети рад, кад ее у љу упшие најмате десет ђака..

У овој школи ће се нредавати читање с иисапем и рачун. Чл. 4. Предавања почин>у 1. децембра: држе се недељом и празником н трају до иснита, који ће извршитн школскн надзорници прилнком нрегледа основних школа. Чл. 5. Награде наставницима одређиваће Окр. Школ. Одбор на предлог школских надзорника, који буду вршили испит. Чл. 6. У којој школи има више наставника могу по договору заједнички радити у овој школи. 0 отварању ове школе нека сваки ће школски одбор поднети извештај.

Е&егово Преоевештенство Епископ Нишки Лаканор сећајући се места свогарођења. изиолео је иослати УО (трпдесет) динара, да се назави писаћи материјад ученицима-цама свилеувске основне школе.

Г. Драгигиа МилетиА, свештеник у Вору, поклонио је школи борској 15 комада разннх књига, да се раздаду ученицима и ученицана основне школе борске о годишњем испиту.

Г. (Јретен Лашић , управитељ В. Ж. Школе, у Веограду, поклонио јс цриликом годишњег исппта основној школп у Кораћици (ср. космајски) 40 комада — разних — преиорученнх књига, да се раздаду одличнпи и врло добрим ученипима-цама. Исто тако поклонио је и месни свештеник г. Вељко МплошевиК, 10 комада књига »Народна "Чшанка®.

Школа ирљеиачка (ср. млавски) примила је од председника општнне црљеначке Мирка СтојановиАа на дан 1. децембра цео школски прирез до краја 1907. годин ", у суми 995 динара, колико је било нарезано пом. општиии. Управе школоке и озим путем изјављују именованима своју топлу захвалност. „Иросаетни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на великој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 динара, за друге земље 15 динара (франака). — Преталата се шаље Уарави Државне Штамаарије Краљевине Србије у Веограду. — 1'укоаиси се шаљу уредништву (Министарство иросвете и нрквепих аослова у Иеограду). Они се, на захтев аисача, вра&ају.

Чл. 3.

ЈА1ША ЗАХВА.1НОСТ

ШТАМПА државцн штдллпдријд