Prosvetni glasnik

242

ПРОСВЕТИИ ГЛАОНИК

ИЗМЕНЕ У ПРАВИЛИМА ЗА ПОЛАГАЊЕ УЧИТЕЈБСКИХ ИСПИТА ОД 21 МАЈА 1904 ГОДИНЕ ■

У иатерссу успешног рада у школама чији су наставници кандидати за полагање гграктичног учитељског испита и у школама чији су наставници чланови испптне комисије за практичпи учитељски испит, одлучујем да се у Правилима за полагање учитељских испита од 21 маја 1904 године учине ове измене:

I Чл. 13. мења се и гласи: Овпј се испит полаже редовно месеца септембра, у Београду, пред испитном комисијом коју одређује Министар иросвете и црквених послова. Изузетно од овога Министар просвете и црквених послова може појединим кандидатима одобрити полагање испита и у друго доба године, ако молбу за то оправдају јаким разлозима.

II Чл. 14. мења се и гласи: Према броју кандидата Министар просвете и црквених иослова одређује једну или више исиитних комисија. Испитпу комисију чине три проФесора из Београда, првенствено они који су полагали проФесорски испит из педагошке групе наука, или су радили на иедагошкој књижевности. Председнике иснитних комисија одређује Министар иросвете и црквених иослова. РеФеренат за основну наставу расиоређује кандидате на испитне комисије и присуствује појединим иснитима као Министров изасланик. III Чл. 16. Место председнику комисије треба Министарству Просвете. IV Чл. 18. Место 1 марта треба 1 септембра. V Чл. 25. Прва реченица замењује се овом: Трајање прсдавања одређује нредседник испитне комисије. Ове измеие стунају у живот одмах. ПБр. 2222 15 Фебруара 1909 год. Министар у Београду просвете и дрквених послова Љуб. СтојановиЂ с. р. -»ззззЈееее-«-