Prosvetni glasnik

436

просветни гласник

ЈАВНЕ ЗАХВАДНОСТИ

Г. Михаило ЈаковљевиА, свештеник из Крагујевца, поклонво је школи шечковачкој, у срезу и округу крагујевачком, звоно у вредносш 250 дин., а за покој душе своје жене Зорке Јаковљевићке, учмељиде.

Г. ДрагиК Стефо.новиК,гежљ. изПасковца, поклонио је школи зајачкој, у округу подринском, неколико кола дрва за огрев у вредности до 20 динара. Г. Лазар Пантелић, из Лознице, поклонио је истој школи 3 примерака »Календар Нар. Новина* за сиромашне ђаке.

Г. Драгољуб 'Б. ЈовановиИ, начелник среза мачванског, прехплатио је пет примерака »Народних Новина® за 1910 годину да се раздаду петорици сиромашних а одличних ђака IV р. богатићске школе, у срезу мачванском окр. подринског.

Г. ЂорЏ Вајферт, индустрпјалац из Веограда, поклонио је школи метовничкој, у округу тимочком, звонару за покој душе своме дедп Ђорђу.

Г. Тома ВучиИевић, механџија, дао је шест (6), а г. Чедомир II. ЈовановиК, трговац из Рогачице, иет (5) динара, да се узму кн>иге, које ће се поклонити одличнјш и врло добрим ученицима рогачичке школе, у ужичком округу, о овогодишњем испиту _ Управе школске и овим путем изјављују именованима своју топлу захвалност.

„Просветни гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на великој осмини.— Стаје годишње: за Србију 12 дин., задруге земље 15 дин.у злату (франака). — Преталата се шаље Уирави Државне Штамаарије краљевине Србије у Београду. —■ Рукоииси се шаљу уредништву (Министарство Лросвете и Црквених Послова у Веограду). Они се, на захтев иисаца, вра&ају.

Одговорни уредник здр. р. поповић

штампа државна штајипдријл