Prosvetni glasnik

Службени Део

99

Д-р Лшвојну Милепковићу, школском- лекару гимназије . у Пожези, — СНБр, 6692 од 9-5-1922 год. Д-р Алекеандру Ташевићу, школском лекару гииназнје у Велесу, — СНБр. 6692 од 1ГТ-1922 год. УПРАЖЊЕНА МЕСТА Господан Министар Просвете, одлуком својом од 24 априла ове године, СНВр. 5203, а на осноку § 16 закона о чиновницима грађане ког реда, оглгсио је за упражњено место г. Гихомиру 1'ајићу, супленту гимназије у Сенти.

ОСНОВНА НАСТАВА ми АЛЕКСАНДАРI По милости Божјој и вољи народној КРАЉ СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА На нредлог Нашег Миннсгра Просвете од 22 марта ове годпне, постапљамо: за земаљске надзорнике народних основних школа код Повереништва за просвету п вере у VI чиновпичком ра:зреду са суставннм беривима: Фрању Фирингера и Саву Роксандпћа, жупанијске школске падзорннке код Повереннштва за просвету н вере у Загребу и Шисну Дорића, жупанпјског школског иадзорника у Загребу. Наш Министар Просвете нека извршп овај указ.

ПЕНЗИОНИСАЊА На прелог Навгег Министра Просвете а по саслушању Нашег Министарског Савета решили смо и решавамо: да се Катина Вукићевићка, про^есор Женске Учитељске Школе у Сомбору, по својој молби и на основи § 69. тач. 2. Закона о чпновницима грађанског реда, стави у стан.е покоја с пензнјом, која јој нрппада по годпнама службе.

ОДДИКОВАЊА На предлог Нашег Министра Просвете, одлпкујемо: Наишм орденом Свешог Саве V реда: Зорку Глпшићку, учитељицу у пепсији из Крагујевца и Милана Марјановића, учнтеља у пенсији из Београда. Наш Министар Просвете нека изврши ове указе. АЛЕКСАНДАР Заступник Министра Просвете, Мннистар Унитрмшњих Дкла Св. Прибићевић, с. р.