Prosvetni glasnik

8

Просветни Гласник

Хонорар уреднику и сарадницима одредиће се посебном одлуком, а сви издаци око штампања и хонорисања пашће на терет буџета Државне Штампарије у Београду. 28. фебруара 1927. год., Министар Просвете, В. Вукићевић, с. р.

8. На основи указане потребе, а у вези с Правилником о организацији обласних просветних одељења и о надлежности просветних органа у областима, П.Бр. 4.151 од 9. априла 1925., одлучујем: да се Правилник о организацији обласних просветних одељења и о надлежности просветних органа, П.Бр. 4.151 од 9.-1У-1925., I организација обласних просветних одељења, б) у оном своме делу, који говори о контроли рада и давању упутства у средњим и стручним школама, допуни овим ставом: „Ако у Просветном Одељењу има обласних школских надзорника за Основну Наставу, који су квалификовани за наставнике грађанских школа и уз то су радили и на грађанској школи, ваља им поверити дужност референта за грађанске, дворазредне трговачке, женске стручне и све ниже стручне школе, у колико припадају у ресор Министарства Просвете. Просветни инспектор има пренети право надзора над поменутим школама од обласнога инспектора за Средњу и Стручну Наставу на обласне школске надзорнике за Основну Наставу, ако испуњују горе наведене услове. Министар Просвете, Вел>а Вукићевић, с. р.

Београд.

О.Н.Бр. 22.936 11 .-111-1927. год. Доиуна Правилника о организацији] обласних просвешних одељења и о надлежносши просветних органа у областима.

9. О н.Бр. 16.386 На предлог Просветног Одељења Тузланске 12.-111-1927. год. Области од 7.-Ш-1927. Бр. 792, а на основу чл. 12. Отварање нових основ- Закона о народним школама, них школа у области одлучујем: тузланској. да се ОТВО р е нове основне школе у овим местима области тузланске: у Турији срезз тузланског, у Смолући среза тузланског, у Горицама среза брчког, у Велину Селу среза бијељинског, у Богутовом Селу среза бијељинског,