Prosvetni glasnik

22

ГТросветни Гласник

То исто имају да представљају и све именоване школе са својим најодабранијим ученидима и ученицама. Министарство очекује, да ће свака школа са разумевањем прихватити овај позив и да ће се према њему и према својим приликама одазвати. Тачно време када ће се слетодржати, као и сва остала евентуална обавештења, јавиће се школама доцније. О предњем се извештавате ради знања и даље надлежности. Помоћник Министра Просвете, Драг. С. Обрадовић, с. р.

10. О.н.Бр. 2.519 Ценећи важност упознавања наше отаџ20.-1-1927. год. бине °Д стране домаћих и страних туриста, Чланови планинскихудру- '• Министар Просвете изволео је, одлуком жења могу добиши прено- О.Н.Бр. 2.519 од 24.-1 ове год., одобрити да члаћиште у основним шко- нови планинских удружења, који путују по Срлама, ари путовању ио д и ј и р 3 д И упознавања земље, могу по оближњим Србији. ... основним школама добити преноћиште и склониште, за време евентуалних временских непогода, ако за то нема у дотичном месту друге погодне зграде. По овлашћењу Министра Просвете, Помоћник, Драг. С. Обрадовић, с. р.

11. О.Н.Бг). 6.202 Од 1. новембра прошле године излази у 31.-1-1927. год. Београду књижевни лист „Савремени Преглед" Препорука листа „Са- под редакцијом г. Велибора Глигорића. времени Преглед". „Савремени Преглед" прати страну и домаћу књижевност и уопште сав културни покрет, због чега заслужује пажњу свих људи од књиге и школе. „Савремени Преглед" је и најбољи инструктор у културним питањима, због чега је и најприступачнији гимназијама и свима просветним установама. Стога разлога Министарство Просвете препоручује „Савремени Преглед" гимназијама и свима просветним установама и одобрава наставницима гимназија, да могу својим ученицима овај лист препоручити. „Савремени Преглед" излази сваког 1. и 15. у месецу. Цена је листу 2 динара од броја. Поруџбине треба слати: Уредништву „Савременог Прегледа", Краља Милана улица број 74 — Београд. Помоћник Министра Просвете, Драг. С. Обрадовић, с. р.