Prosvetni glasnik

24

Просветни Гласник

12. Пољопривредник, лист који излази на Цетињу. Годишња цена24 динара. 13. Свињска куга — Црни пришт и Метиљ од Д-ра Вукотића, ветеринарског инспектора, Сарајево. Цена 6 динара_ 14. Винарство од Божидара Ранковића, начелника Министарствз Пољопривреде и Вода, Београд. Цена 30 динара. Ставља се у дужност обласним и среским школским надзорницима да се заузму да народне и школске књижнице по могућству набаве ове књиге. Помоћник Министра Просвете, Драг. С. Обрадовггћ, с. р.

Ј0. III-1927. год. Препорука срекака лутрије Савеза Руских Ратних Инвалида.

14. П.Бр. 2.942 Средишњи Одбор Савеза Руских Ратних Инвалида у Београду издао је своју лутрију,. која је одобрена од стране Министарства Пољопривреде и Вода и чије ће вучење бити 10. априла ове године. Како је приход од ове лутрије намењен да помогне руске ратне инвалиде, то одобравам да поменуто удружење може распродавати срећке у свима гимназијама у Краљевини. У исто доба најтоплије препоручујем да наставници и имућнији ђаци гимназија купе што више срећака ове лутрије, како би на тај начин документовали своју љубав и захвалност према жртвама рата братског народа, који је нама у најтежим приликама притицаа у помоћ. Помоћник Министра Просвете, Драг. С. Обрадовић, с. р.

15. Акциони Одбор за прославу четиристогодишњице од дана смрти цара Јована Ненада издао је споменицу, у којој је приказан живот и рад цара Јована и његових сарадника. Како је ова споменица од историјског значаја, то ће Просветни Инспектори препоручити директорима гимназија, среским надзорницима, управитељима грађанских и основних школа да се ова споменица може распродавати међу ученицима гимназија, грађанских и основних школа. Помоћник Министра Просвете, Драг. С. Обрадовић, с. р.

О .Н .Бр. 25.072 15.-111-1927. год. Препорука споменице за прославу четиристогодишпице од дана смрти цара Јована Ненада.