Prosvetni glasnik

Општи Део

27

Од овога се изузимају ратни инвалиди-пензионери". Ако у Вашем подручју има таквих службеника, који према пропису горе цитираног члана закона не могу и даље остати у државној •служби, изволите их одмах разрешити дужности. Списак тако разрешених службеника доставите Министарству Просвете, а исто тако и потврду о пријему овог акта. Помоћник Министра Просвете, Драг. С. Обрадовић, с. р. 20. Министарство Финансија (Генерална Дирекција Пореза), под Бр. 141.785 од 28.-ХП-1926. године, доставило је следеће: „Одредбом чл. 13. тач. 6. Правилника за извршење одељка Б. Закона о државном рачуноводству од учесника, наших држављана, код лицитација за државне набавке тражи се да поднесу комисији уверење, да су своју радњу пријавили пореским властима и платили порез за текуће тромесечје. Ова је одредба противна позитивним одредбама пореских закона, који важе у појединим покрајинама наше земље, у погледу рокова за плаћање пореза и одобрених оброка по специјалним решењима." Да не би то и даље тако остало, Генерална Дирекција Пореза објашњава да у будуће лица, која учествују у државним лицитацијама, имају да поднесу уверење надлежне пореске власти о томе: да су своју радњу за порез пријавили и да су на исту исплатили сав порез са припадајућим прирезима за све истекле законске рокове, као и за све одобрене оброке по специјалним решењима. О предњем се извештавате ради знања и даљег управљања. По овлашћењу Мин. Просвете, Начелник Општег Одељеша, Ник. С. Половина, с. р.

П.Бр. 78 4.-1-1927. год. <Објашњење о учествовању наших држављана ■пра лицитацијама за државне набавке.

П.Бр. 77

21.

Генерална Дирекција Пореза при Министарству Финансија, актом Бр. 144.989 од 29.-XII 1926. године, доставила је следеће: Министар Финансија на основу права које му даје 8. алинеја III Напомена уз Т.Бр. 34. За-

4.-1-1927. год. Измене и допуне чл. 56. таксеног пристојбинског правилника. кона о таксама изволео је изменити и допунити члан 56. таксеног пристојбинског правилника у следећем: