Prosvetni glasnik

ОпштиДео 33

„/ Таксена марка од 0.10 Дин. нове емисије: Ј1ик, величина марке, перфорација и хартија су исти као и код садашње марке штампане у тамно зеленој боји. II Таксена марка од 0.20 Дин. нове емисије: Лик, величина, перфорација и хартија су исти као и код марке од 0.20 Дин. која је сада у течају. Једина је разлика од садашњих марака, што су ове нове марке штампане у љубичастој боји. III Таксена марка од 0.50 Дин. нове емисије: Лик, величина марке, перфорација и хартија су исти као и код садашњих марака од 0.50 Дин. Једина је разлика, што су ове нове марке од О.бО Дин. штампане у црвенкасто мркој (браун) боји". Таксене марке садашње емисије од 0.10, 0.20 и 0.50 Дин. остају и даље у течају до њихова утрошка. О предњем се извештавате ради знања. По наредби Министра Просвете, Начелник Општег Одељења, Ник. С. Половина, с. р.

П.Бр. 2.637 5.-111-1927. год. Нека се не примиу службу Драгутин М. Ђорђевић који је поднео оставку по премештају.

33. Министарство Просвете добило је од Министарства Унутрашњих Дела акт, У.Бр. 8.143 од 1.-111 ове год., следеће садржине: „Решењем Господина Министра Унутрашњих Дела од 1. марта тек. године У.Бр. 8.143 уважена је оставка на државну службу, на основу члана 134. Закона полицијском приправнику

о чиновницима, Драгутину М. Ђорђевићу, Управе града Београда. Г. Ђорђевић је поднео оставку одмах, чим је из Извршног Одељења Управе града Београда премештен у један кварт. Извештавајући о предњем, моли се Министарство да г. Ђорђевића не прими у службу, у колико би се за њу обратио томе Министарству". О предњем се извештавате ради знања. По наредби Министра Просвете, Начелник Општег Одељења, Ник. С. Половина, с. р.

Просветни Гласник бр. 1. и 2.

3