Prosvetni glasnik

Општи Део

69

Препоручује Вам се, да овако делите хонорар члановима Испитног Одбора за испитивање приватних ученика, који полажу Виши Течајни Испит". Доставља Вам се ово објашњење ради даљега поступка. По наредби Министра Просвете, Шеф Наставног Одељења, Јов. Кангрга, с. р.

_ П.Бр. 230 10.-1-1927. год. Правила о полагању диференцијалне матуре за свршене ученике држ. трговачких академија због уписа у Економ. Комерц. Високу Школу у Загребу. ученике држваних трговачких академија који се желе уписати на Економско-Комерцијалну Високу Школу у Загребу. Чл. 1. Задатак ове диференцијалне матуре јесте да апсолвенти државних трговачких академија допуне своје средње стручно знање знањима потребним за опште образовање, што би их оспособило да могу са успехом слушати научну оораду трговачко-правних дисциплина. Чл. 2. На диференцијалну матуру примају се ученици који су положили испит спремности у државним трговачким академијама или свршили одговарајућу школу у иностранству. Чл. 3. Диференцијална матура полаже се сваке године у другој половини августа у једној реалној гимназији у Загребу, коју одреди Просветно Одељење у Загребу. Чл. 4. Кандидати се пријављују писменим молбама Просветном Одељењу у Загребу најдаље до 1. августа те године.

Н А Р Е Д Б Е

1. На основи чл. 11. Закона о буџетским дванаестинама за децембар 1925.—март 1926. и члана 4. Прелазних Одредаба о упису на Економско-Комерцијалну Високу Школу у Загребу П.Бр. 16.976 од 31. децембра 1925., издајем ова ПРАВИЛА о полагању диференцијалне матуре за свршене