Prosvetni glasnik

Општидео 1197

витим, према тииу школе), а преостали број часова употребиће на поучавање ученика у свирању, како појединачно тако и у оркестру. Старешине школа стараће се да наставницима музике створе могућности за рад (у времену и простору) ради тачног и савесног вршења ове наредбе. Несавесне, немарљиве и неспремне наставнике достављаће Министарству на надлежни поступак. Исто тако ће достављати Министарству и оне наставнике, који су се нарочито истакли марљивОшћу и успехом у музичкој настави. О овоме се извештавају све управе средњих и учитељских школа у земљи ради знања и управљања. Г1о наредби Министра просвете, начелник Одељења за средњу наставу Д. Илић с. р.

214. Просветним инспекторима и директорима средњих и средњих стручних школа Олгбр. 41.699 Господин Министар просвете, са С.н.бр. 11-Х1 -1929 год. 41.699 од 2 новембра 1929 године, усвојио Изгнање Бабовића Алек- ; е ОДЛУК у наставничког савета Гимназије V сандра из свих средњих Ј Ј ,, школа, Беранама бр. 2.495 од 21-Х-1929 год., по којој се Бабовић Александар, ученик IV 3 разреда, кажњава изгнањем из свих средњих школа V Краљевини, без права полагања лриватног испита, због фалзификовања сведочанства. По наређењу Министра просвете, за начелника Одељења за средњу наставу С. Прица с. р.

215 Краљевским банским управама за просветна одељења, директорима гимназија и учитељских школа С.н.бр. 44.684 Господин Министар просвете, под 22-Х1-19'29 год . С.н.бр. 44.684 од 19 новембра ове године, ПривЕтно спремање уче- донео ј е ОД луку која гласи: ника средњих и средњих ; Ј Ј ... ,, стручних шкг -ла ,,Многи наставници обраћају се Мини-