Prosvetni glasnik

1082

Просветни гласник

статака, треба да су нежењени, да су регулисали војну обавезу, да имају најмање пет година учитељске службе и то одличио оцењене, да су положили практични учитељски испит и да су довољно музикални. Изабрани кандидати имају у Дому поред плате и бесплатан стан и храну, а после две године хоспнтовања имаће 10% више свих принадлежности. Кандидати се морају лично јавити у Дому за васпитање малолетника, па тек онда послати Министарству пријаву. Изволите саопштити ово учитељима преко среских начелника. По наређењу начелника Одељења за основну наставу, шеф Наставног отсека Драг. Бранковић с. р.

201 Краљевским банским упргвама за просветна одељења и школским надзорницима на подручју Управе града Београда 0.н.бр. 66.938 Свршени ученици четвртога разреда 16-1X4930 год. основне школе с једном или двема слабим Свршени ученици IV оценама не могу се уписати ни у гимназшу разреда основне школе ј ј ј јј с једном или две сла- ни у грађанску школу. Њима се изузетно бе оиене не могу се МО же одобрити да ове године понове чеуписати ни у гимназију ^ ни у грађанску школу. тврти разред основне школе, ако желе да се у идућој школској години упишу у гимназију или грађанску школу. По наређењу начелника Одељења за основну наставу, за шефа Наставног отсека М. Симоновић с. р.

202 Краљевскигл банским управама за просветна одељења и школским надзорницима на подручју Управе града Београда О.н.бр. 67.229 Господин Министар просвете под О.н.бр. 17-1Х-1930 год. 67.229 од 17 септембра 1930 год. донео је Учитељи приватних на- ову одлуку: родних школа морају п 0 § 154 Закона о народним школама полагати практични учитељски испит у држ. од 5-ХП-1929 године све приватне иародне учитељским школама школе морају се у свему саобразити његовим прописима.