Prosvetni glasnik

1082

Просветни гласник

статака, треба да су нежењени, да су регулисали војну обавезу, да имају најмање пет година учитељске службе и то одлично оцењене, да су положили практични учитељски испит и да су * довољно музикални. Изабрани кандидати имају у Дому поред плате и бесплатан стан и храну, а после две године хоспитовања имаће 10% више свих принадлежности. Кандидати се морају лично јавити у Дому за васпитање малолетника, па тек онда послати Министарству пријаву. Изволите саопштити ово учитељима преко среских начелника. По наређењу начелника Одељења за основну наставу, шеф Наставног отсека Драг. Еранковић с. р.

201 Краљевским банским упразама за просветна одељења и школсккм надзорницима на подручју Управе града Београда О-н.бр. 66.938 Свршени ученици четвртога разреда 16-1Х-1930 год. основне школе с једном или двема слабим Свршени ученици IV оценама не могу се уписати ни у гимназију разреда основне школе Ј Ј Ј с једном или две сла- ни у грађанску школу. Њима се изузетно бе оцене не могу се може одобрити да ове године понове чеуписати ни у гимназију 1 ни у грађанску школу. тврти разред основне школе, ако желе да се у идућој школској години упишу у гимназију или грађанску школу. По наређењу начелника Одељења за основну наставу, за шефа Наставног отсека М. Симоновић с. р.

202 Крал.евским банским управама за просветна одељења и школским надзорницима на подручју Управе града Београда Господин Министар просвете под О.н.бр. 67.229 од 17 септембра 1930 год. донео је ову одлуку: „По § 164 Закона о народним школама од 5-ХН-1929 године све приватне народне школе морају се у свему саобразити њего-

О.н.бр. 67.229 17-1Х-1930 год. Учитељи приватних народних школа морају полагати практични учитељски испит у држ. учитељским школама вим прописима.