Prosvetni glasnik

Општи део

1113

а пошто тражење телеграфским путем ових података од установе у којој је премештепи службеник био запослен доводи до непотребне и сувишне преписке и тиме се омета рад на обављању администрације, то, да би се премештеном службенику дала могућност да на време прими своје принадлежности и да у законом предвиђеном року буде надлежно разрешен од своје дужности и уведен у платни списак надлештва у које се службеник премешта, наређујем: свима наредбодавцима II степена у ресору Министарства лросвете, да приликом разрешења дужности својих службеника и упућивања на нову дужност истовремено шаљу и новчане податке о премештеном службенику са назначењем месеца до кога је службеник измирен са принадлежностима у дотадашњем надлештву, као и сва акта о његовим забранама уз извештај колико му је дотле и за рачун кога повериоца обустављено. Спровођење ових података има се најсавесније и у најкраћем року извршити, а за њихову тачност одговараће ми лично наредбодавци II степена". Предње се доставља ради знања, с тим да се има поступити 3'- свему по предњем наређењу господина Министра просвете. По овлашћењу Министра просвете, в. д. начелника Општег одељења Д. Илић с. р.

245 Одељењима за средњу и основну наставу Мин. просвете, просветним одељењима кра^,. банских управа, управама средњих, стручних и грађ. школа и школским надзорницима на територији Управе града Београда Правила Савеза трезвене младежи и Пословник за рад његових кола у основним и грађанским школама одобрени су одлуком О.н.бр. 51004 од 1 јула 1930 године, а Пословник за рад кола у средњим школама одлуком С.н.бр. 4683 од 21 фебруара 1930 године. Осим тога, у више махова препоручено је управама свих школа да помажу акцију Савеза и да увек излазе на сусрет његовим члановима који раде на ширењу

П.бр. 57639 14-ХН-1931 год. Управе свих школа имају се придржавати донетих одлука и датих одобрења и препорука за помагање акције Савеза трезвене младежи по школама.