Prosvetni glasnik

Општи део

351

нима места и улица и обележавању кућа бројевима од 18 фебруара 1930 год., одлучио је: да се досадашње име села Непроштено, општине непроштенске, среза доњополошког, бановине вардарске, промени у Андрејево." О предњем се извештавају сва просветна надлештва и установе ради знања и управљања. По наређењу Министра просвете, в. д. начелника Општег одељења Д. Илић с. р.

89 Одељењима Мин. просвете и просветним надлештвима и установама у ресору Мин. просвете п.бр. 9848 Југословенско друштво за чување на5-IV-1932 год. родног здравља у Београду, у циљу ука„Лутрија у корист не- зивања помоћи незапосленима и гладнима, запослених" — препо- , . рука. а по примеру Француске, приређуЈе добротворну лутрију под називом „Лутрија у корист незапослених", коју је одобрио господин Министар пољопривреде, а препоручио г. Министар социјалне политике и народног здравља. Сарадња на овом хуманом послу јесте дужност свих грађана, а у првом реду просветних и културних радника, стога је господин Министар просвете, одлуком својом П.бр. 9848 од 5 априла ове године, препоручио просветним надлештвима и установама и чиновништву у ресору Министарства просвете да ову акцију по могућству помажу. Предње се доставља ради знања и управљања. По наредби Министра просвете, в. д. начелника Општег одељења Д. Илић с. р.

90 Свима просветним надлештвима и установама у ресору Министарства просвете П.бр. 10115 По одобрењу Министарства пољопри5-IV-1932 год. вреде бр. 54210/1931 приредиће се лутрија, Лутрија, чији је при- Ч ији је приход намењен подизању катоход намењен подизању ~ катол. катедрале у Бео- личке катедрале у Београду. С обзиром граду — препорука. на циљ лутрије, господин Министар просвете, под П.бр. 10115 од 31 марта ове године, одлучио је: да се