Prosvetni glasnik

О П III т и д е 0

383

82 О.н.бр. 28583 25-1У-1933 год. Конкурс за једно место учитеља-хоспитанта и за једно место учитељице -хоспитанткиње у поменутим установама. На конкурс се могу јавити учитељи-це који испуњавају ове услове: а) да имају положен практични учитељски испит; б) да имају оцене рада одличан или врло добар; в) да имају најмање 5 година учитељске службе; г) да су нежењени и музикални. Молбе прописно таксиране са прилозима шаљу се Министарству просвете, Наставном отсеку. Рок за подношење молби јесте 1 јун 1933 године. Изабрани учитељ-хоспитант има у заводској згради бесплатан стан и храну и ужива повластице прописа члана 13 Уредбе. Министарства правде бр. 67150/1932 године. Учитељи и учитељице који ће конкурисати за расписана места треба да се пре подношења молбе лично пријаве управи Дома или Завода, како би се упознали са радом у овим устаПо наређењу начелника Одељења за основну наставу, шеф Наставног отсека Д. Бранковић с. р.

83 Господин Министар просвете, под О.н. бр. 24369 од 25 априла 1933 године, одлучио је: да се Државној учитељској школи Краља Александра I у Каству дода за вежбаоницу Државна народна школа у Каству, бановине савске. Распоред одељења народне школе, која се сада налазе у ггради Учитељске школе и у згради Народне школе, вршићг сваке године директор Учитељске школе у споразуму са Месним школским одбором у Каству. По наређењу начелника Одељења за основну наставу, шеф Наставног отсека Д. Бранковић с. р.

Господин Министар просвете, под О.н. бр. 28563 од 25 априла 1933 године, расписао је конкурс за једно место учитељахоспитанта у Дому за васпитање малолетника у Београду, и за једно место учитељице-хоспитанткиње у Заводу за васпитање млађих малолетница у Слав. Пожеги.

новама.

О.н.бр. 24369 •26-1У-1933 год. Државној учитељској школи у Каству додаје се за вежбаоницу Држ. народна школа у Каству.