Prosvetni glasnik

148

ГТрсгсветни гласник

одлучу јем: да се чл. 23 Интернатских правида ШериЈатске гимназије у Сарајеву допуни утолико што ће се реченици: „Без нарочитог одобрења Министарства просвете са овом сведоџбом може се уписати на онај факултет на коме се предаје шеријатско право" додати: „или оријентална филологија". Министар просвете С. Ћирић с. р.

17 С. н.бр. 2847 На основу § 64 Закона о грађанским 29-1-1935 год. школама одлучујем: Поменуте приватне грађанске школе могу и да приватне грађанске школе Сестара даље постојати уз на- милосрднида св. Винка Паулског у Загреведене услозе. бу^ Славонској Пожези, Сарајеву, Травнику и Брчком; приватне грађанске школе „Наша Госпа" у Суботици, у Заводу Св. крунице у Тузли, у Заводу св. Јосипа у Сарајеву, Сестара драгоцене крви у Зеници, Сестара Св. крижа у Ђакову и Приватна мешовита грађанска школа у Самобору — могу и даље постојати с тим: 1) да сви наставници и наставнице тих школа имају квалификације наставника грађанских школа, које се траже по Закону о грађанским школама, и да је њихов избор одобрило Министарство просвете; и 2) да се у свему придржавају наставног плана и програма као и свих других законских прописа који важе за државне грађанске школе. 29 јануара 1935 године Министар просвете Београд С. Ћирнћ с. р.

18 На молбу Краљевске банске управе у Љубљани, а на основу §§ 48, 49 и 78 тач. 2 Закона о народним школама, одлучујем: Сваки учитељ је дужан држати онолико часова колико их је за дотични разред прописано. Кад учитељ ради са више разреда или са више одељења истовремено, као што је то случај у неподељеним школама или у комбинованим одељењима, онда он треба да ради највише 28 (двадесет осам) часова кедељно.

О.н.бр. 6 8659 26-Х1-1934 год. Трајање наставних часона и трајарће одмора између часова у народним школама.