Prosvetni glasnik

Општи део

151

РАСПИСИ зз П .бр. 894 мол 5у Одбора за подизање спомени21-1-1935 год. ка Петру II Петровићу-Његошу у БеограРаспродаја јубиларних ду 5 а с обзиром на велики значај Његошемаркица са Његошевим ве ЛИЧНО сти у историш нашега народа, г. ЛИКОМ у циљу прику- - г Ј ,-г - ОГ |. г пљања прилога за поди- Мвнистар просвете, под П.бр. 894 од 18 Јазаље Његошевог спс- нуара 1935 године, препоручио је да се меменика у Београду. ђу ученицима иародних, грађанских, средњих и учитељских школа распродају јубиларне маркице са Његошевим ликом у циљу прикупљања прилога за подизање Његогаевог споменика у Београду. Директори и управитељи школа свесрдио ће се заузети да се распрода што већи број маркица, како би се овим минималним прилозима омогућило што скорије подизање достојног споменика великом Његошу. Цена маркице је 1 динар по комаду. Прикупљени нозац доставиће се Одбору за подизање споменика Петру II ПетровићуЊегошу, преко Поштанске штедионице у Београду на чековни рачун бр. о6561. ј-ј о наређењу Министра просвете. начелник Општег одељења Д. Јакшић с. р.

П. бр. 1894

набаве за своје књи жнице бар по 1 примерак терминологија, изашлих у збирци ,.Средњошколска терминологија и номенклатура".

34 У издању Државне штампарије у Бео21-1-1935 год. граду, а у збирци „Средњошколска термиСве школе дужне су да нологија и номенклатура" изашле су досад ове терминологије: 1) Граматичка терминологија, 2) Књижевна терминологија, 3) Ботаничка терминологија, 4) Зоолошка терминологија и номенклатура, 5) Хигијенска термпиологнја. Ове терминологије израдила је Терминолошка комисија, одређена од стране Министарства просвете, и наставници свију школа морају се њих придржзвати, стога је г. Министар просвете, под П.бр. 1894 од 18 јануара 1935 године, наредио: да све школе ресору Министарства просвете набаве за своје књижнице бар по 1 примерак терминологија које су^досад отштампаие, као и да убудуће набављају терминологије које буде отштампала у овој збирци Државна штампарија. У исто време г. Министар препоручио је наставницима да набаве терминологије своје струке. По наређењу ЈМинистра просвете, начелник Општег одељења Д. Јакшић с. р.