Prosvetni glasnik

156

Просветни гласник

Не сматрају се поновцима: 1) ученици који се у току школске године испишу збсг болести или са ког другог разлога, према чл. 37 Правила о владаљу ученика из 1931 године; 2) ученици који, према чл. 19 Правила о владању ученика, изостану и о томе известе школску власт; 3) ученици који престану посећивати школу због болести и не полажу разредни испит, по § 52 Закона, ни у јуну ни у августу, а изостанак са испита оправдају; 4) ученици који у току школске године буду искључени по § 43 (тачка 1, 2, 3), ако после искључења не продуже школовање у другом неком месту. Поновцима се сматрају само они ученици који су до краја школске године учили и, по § 51 Закона о средњим школама, нису свршили са повољним успехом разред.

1) За државне и приватне грађанске школе у Љубљани: општина града Љубљане, срез Љубљана—околина изузев крајева који су додељени државним грађанским школама на Вичу, у Шт. Виду, Зг. Шишки и у Мостама; срез Камник и ЈТитија без опттине Загорје на Сави. 2) За Ррађанску школу на Вичу: следеће општине из среза Љубљана — околина: Вич, Доброва, Брезовица, Полховградец, Хорјул, Лог, Пресерје, Врхника и Боровница. 3) За Грађанску школу у Зг. Шишки: општина Шишка. 4) За Грађанску школу у Ракеку: срез Логатец без општине Жири. 5) За Грађанску школу у Шкофјој Локи: срез Крањ изузев територије Суда у Тржичу;.из среза Логатец: општина Жири. 6) За Грађанску школу у Тржичу: општине на територији Суда у Тржичу. 7) За Грађанску школу у Јесеницама: срез Радовљица.

По наређењу Министра просвете, в. д. начелника Одељења за средњу наставу Мирко Балубџић с. р.

С.н.бр. 36788/34 29-1-1935 год.

1 осподин Министар просвете, одлуком својом С.н.бр. 36788 од 28 децембра 1934 године, на основу § 5 Закона о грађанским школама, одредио је школска подручја грађанских школа у дравској бановини:

Школска подручја грађанских школа у дравској бановини.