Prosvetni glasnik

Општи део

163

њем из свих грађанских и средњих школа у Краљевини, без права на полагање приватних испита, према § 43 тач. 4 Закона о средњим школама. По наређењу начелника Одељења за средњу наставу, в. д. шефа Одељка за грађанске школе Ђ. Поткоњак с. р.

55 С.н.бр. 192 По овлашћењу Министра просвете, на21-1-1935 год. челниК Одељења за средњу наставу, под Изгнање Чирка Терези- 9' н - б Р- 192 °Д ЈЈ Ј ан У а Р а 1935 г °Д ине ' У св0 " је из свих грађ., сред- Јио Је одлуку Наставничког савета: да се њих и средњих струч- Чирка Терезија, ученица I разреда Државних школа. не грађанске школе у Сомбору, казни изгнањем из свих грађанских, средњих и средњих стручних школа у Краљевини, без права на полагање приватних испита, према § 43 тач. 4 Закона о средњим школама.

По наређењу начелника Одељења за средњу наставу, в. д. шефа Одељка за грађанске школе Ђ. Поткоњак с. р.

56 О.н.бр. 6965 ГоспОдин Министар просвете, под О.н. 1-11-1935 год. бр. 6965 од 25 јануара 1935 године, наре_ дио те: да се у одељењима народних школа, Теме за писмене задат- Ј ' , 1 ке из области вере у г А е има поред хришћанске и муслиманске одељењима кародних деце, дају теме за писмене задатке из облашкола. сти хришћанске 'вере само хришћанској деци, а муслиманској деци дају теме из области исламске вере.

В. д. начелника Одељења за основну наставу Д. Бранковић с. р.