Prosvetni glasnik

1

348

Просветни гласник

О Д Л У К Е 42 Ректор Економско-комерцијалне високе школе у Загребу известио ме је да је Професорски савет исте школе на својој седници од 22 јануара 1937 закључио да предложи Министарству просвете, да донесе решење по коме би се лица са сврШеном Поморско-трговачком односно Поморском академијом могла уписати у Економскокомерцијалну високу школу и по коме би та лица могла полагати докторски испит у истој школи. Усвајајући предњи закључак Професорског савета Економско-комерцијалне високе школе у Загребу, а на предлог ректора исте школе бр. 1218 од 8 фебруара 1937 године и у вези одлуке П.бр. 18143 од 26 маја 1936 године, решавам: да се лица која су свршила Поморско-трговачку академију, као и лица која су свршила Поморску академију, могу уписати за редовне слушаоце Економско-комерцијалне високе школе у Загребу и да та лица могу полагати докторски испит у истој школи.

П.бр. 5095 26-111-1937 год. Лица са свршеном Поморско-трговачком академијом односно Поморском академијом могу се уписати за редовне слушаоце Економско комерц. високе школе у Загребу и могу полагати докторски испит у истој школи.

31 марта 1937 год. Београд

Министар просвете Добр. Стошовић с. р.

П .бр. 1100 1 _ 24-111-1937 год. Испитна комисија при Мин. просвете за полагање држ. стручног испита стручног особља Г еолошког института Краљевине Југославије, Метеоролошке опсерваторије, Сеизмолошког завода и Астрономске опсервагорије у Београду — постављење претседника и чланова.

43 На основу чл. 2 Правила о полагању државног стручног испита чиновничких приправника у ресору Министарства просвете од 30 септембра 1931 године постављам при Министарству просвете Испитну комисију за полагање државног стручног испита стручног о-собља Геолошког института Краљевине Југославије, Метеоролошке опсерваторије, Сеизмолошког завода и Астрономске опсерваторије у Београду, за испитни период од 1 јануара 1937 до 31

децембра 1937 године, и то: за претседника Испитне комисије: г. Вујевића д-ра Павла, редовног професора Универзитета у Београду; за деловођу Испитне комисије: г. Милојевића П. Сретена, геолога Геолошког института Краљевине Југославије у Београду;