Prosvetni glasnik

352

Просветни гласник

3) за теоријску математику: за члана г. Кашанина д-ра Радивоја, ванредног профееора Универзитета у Београду; за члана заменика г. Карамату д-ра Јована, додента Универзитета у Београду; 4) за теоријску астрономију са практичном астрономијвм: за члана г. Мишковића д-ра Војислава, редовног професора Универзитета у Београду; за члана заменика г. Жардецког д-ра Вјачеслава, ванредног професора Универзитета у Београду; 5) за вишу математику и физику: за члана г. Миланковића д-ра Милутина, редовног професора Универзитета у Београду; за члана заменика г. Кашанина д-оа Радивоја, ванредног професора Уциверзитета у Београду. 23 марта 1937 год. Миниетар просвете Добр. Стошовић с. р.

44 На основу чл. 6 Правила о нолагању државног стручног испита за професоре и учитеље вештина уметничких школа постављам Сталну испитну комисију за испитивање кандидата који желе полагати испит за професоре и учитеље вештина уметничких школа (Музичке и Уметничке академије) у Загребу, за период до 1 јануара 1938 год., и то: за претседнике: Шеноу д-ра Бранимира, директора Уметничке академије, и Лотку Франа, ректора Музичке академије V Загребу; за чланове и чланове заменике: А — За општи испит: I за описну граматику српскохрватскословеначког језика, историју југословенске књижевности и народну историју: за члана Павичића Стјепана, директора II класичне гимназије у Загребу; за заменика Мараковића д-ра Љубомира, професора I класичне гимназије у Загребу;

г

Београд

П.бр. 8 376 _ 22-111-1937 год. Стална испит. комисија за испитивање кандидата за професоре и учител >е вештина уметничких школа у Загребу постављење претседника и чланова.