Prosvetni glasnik

580

Просветни гласник

се пута број 50 налази у укупном броју студената уписаних на тај факултет у претходном семестру. И на остатак преко 25 студената бира се један делегат. На скупштини на засебном факултету учествују сви чланови. Управни и надзорни одбор бирају се тајним гласањем по листама на скупштини. Изабрана је она листа која добије највише гласова. Активно и пасивно право гласа на Универзитету имају само делегати, а на засебним факултетима сви чланови. Поред тако изабраних чланова у управни и надзорни одбор улазе по два наставника универзитета у својству претседника и стручних чланова тих тела. Све чланове бирају изабрани делегати за управни одбор, а потврђује Сенат. Над радом потпорног удружења водиће надзор Универзитетски сенат, односно Факултетск« савет засебног факултета, непосредно. У случају ликвидације задруге, имовина остаје на чувању код Поштанске штедионице, а архива се поверава на чување универзитетским властима. Сва имовина задруге мора се чувати код Поштанске штедионице. Уплате и исплате врше се само путем чекова."

У члановима 64 до 76 и у чл. 95 ове Уредбе бришу се изрази: „и потпорног" и „односно потпорног" и ти прописи не важе за потпорна удружења на Универзитету у Београду и засебном факултету у Скопљу и Суботици.

Додаје се нови члан 94 а), који гласи: „Имовина ранијег Фонда за потпомагање сиромашних студеиата на Београдском универзитету, као и имовина Привременог одбора за помоћ сиромашним студентима на Универзитету у Београду, предаће се потпорном удружењу које буде основано на томе Универзитету у смислу чл. 77 а) ове Уредбе." Ова Уредба ступа на снагу када се обнародује у „Службеним новинама".

Члан 2

Члан 3

П.бр. 8377 26 априла 1937 год. Београд

Министар просвете Добр. Стошовић с. р.