Prosvetni glasnik

594

Просветни гласник

ПЕНЗИОНИСАЊЕ У к а з Стевовић инж. Аћим, редовни професор Техничког факултета Универзитета у Београду, чиновник II положајне групе 1 степена, стављен је у стање покоја с правом на пензију која му према годинама службе припада на основу § 103 и тач. 13 § 104 Закона о чиновницима (П.бр, 15220 од 15-1У 1937 год.).

ПОЉОПРИВРЕДНО-ШУМАРСКИ ФАКУЛТЕТ ОДОБРЕН ПРЕЛАЗ У РЕСОР ДРУГОГ МИНИСТАРСТВА Господин Министар просвете, под П.бр. 14070 од 20 априла 1937 године, одобрио је Стојановићу инж. Драгомиру, асистенту дневничару Пољонривредно-шумарског факултета Универзитета у Београду, прелаз из ресора Министарства просвете у ресор Министарства пољопривреде.

МУЗИЧКА АКАДЕМИЈА УМРЛА Едер Нада, учитељ**ца Државне музичке академије у Загребу, умрла је 4 априла 1937 године (П.бр. 13565 од 14-1У-1937 год.).

СРЕДЊА НАСТАВА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ПОСТАВЉЕЊА У к а з У Потпуној реалној гимназији у Бијељини, за директора, с правима чиновника III положајне групе 2 степена, Рељић Стеван, директор у пензији, чиновник исте положајне групе и степена, по службеној потреби (С.н.бр. 12723 од 8-IV-1937 год.). О д л у к е За професоре, чиновнике VIII положајне групе — супленти са положеним професорским испитом: Уљанов Сергије, суплент Реалне гимназије у Књажевцу; Ђермановић Зора, суплент Реалне гимназије у Птују; Хајон Рашела, суплент Реалне гимназије у Ужицу; Цветковић Добрила, суплент Женске реалне гимназије у Нишу; Букуров Бранислав, суплент Реалне гимназије у Сенти; Кузмановић Негосава, суплент Женске реалне гимназије у Крагујевцу; Величковић Загорка. суплент Реалне гимназије у Панчеву; Аранђеловић Драгиња, суплент Реалне гимназије у Књажевцу; Петрић Никола, суплент Реалне гимназије у Никшићу, Мушич Рудолф, суплент Реалне гимназије у Никшићу; Чич Људевит, суплент Мушке реалне гимназије у Осијеку; Војиновић Мирослава, суплент Мушке реалне гимназије у Нишу; Бар Лила, суплент Реалне гимназије у Карловцу; Брозичевић Аница. суплент Реалне гимназије у Котору;