Prosvetni glasnik

Општи део

403

Одлуке о одобрењу поновног похођења IV разреда доносиће школски надзорници у споразуму са управитељима основних школа с обзиром на први став ове одлуке. По наређењу Миеистра просвете, а. д, начелиика Одељења за наставу М. Гогцћ с. р.

37 На основу § 27 Закона о грађанским школама, а у вези претставке Краљезског аероклуба „Наша крила" у Београду бр. 1408 од 24 марта 1939 год., господин Министар просвете, под IV Бр. 4098 од 26 априла 1939 године, решио је: да се у грађанским школама могу оснивати у циљу умног, моралног и телесног васпитања удружења Подмлатка Аероклуба, као чисто школска удружења. Правила одобрена за ученике средњих и средњих стручних школа (С.н.бр. 2613/34) важе и за ученике грађанских школа. Рад ових удружења стајаће под сталним надзором школских управа. По наређењу Министра просвете, в. д. начелника Одељења за наставу М. Гогић с. р.

38 IV Бр. 3483 Господин Министар просвете, под IV Бр. ~3-IV-1939 год 3483 од 30 марта 1939 године, одобрио је Варги Стевану мења се Једногласну одлуку Наставничког савета казна — у казну изгна- Реалке у Београду: да се Варга Стеван, н>а из свих средњих бивши ученик VIII разреда, казни изгнашкола с правом на по- њем из свих средњих школа у Краљевини лагање прив. испита. ј г с правом на полагање приватних испита, према § 43 тач. 4 Закона о средњим школама. Овим се замењује ранија казна којом је Варга Стеван био кажњен изгнањем из свих средњих школа без права на полагање приватних испита. По наређењу Министра про -свете. в. д. начелника Одељења за наставу М. Гогић с. р.

_ IV Бр. 4 098 28-Р/-1939 год. Удружења Подмлатка Аероклуба могу се оснивати и у грађанским школама.