Prosvetni glasnik

Личне вести

43

Београду постави за хонорарног наставника италијанског језика и књижевности Фран Накић-Војновић, ирофесор Војне академије, са месечним хонораром од 1.000 динара. Господин Помоћник министра просвете, под I бр. 45051 од 22 децембра 1939 године, одлучио је: да се на Филозофском факултету Универзитета у Београду, постави за хонорарног наставника за италијански језик и књижевност, Ђорђи-Алберти Едгард, помоћник директора Италијанског културног института, без права ка хонорар.

БОГОСЛОВСКИ ФАКУЛТЕТ ПОСТАВЉЕН ЗА ХОНОРАРНОГ ПРОФЕСОРА Господин Помоћник микистра просвете, под I бр. 46291 од 28 децембра 1939 годкне, одлучио је: да се на Богословском факултету Универзитета у Београду постави за хонорарног професора при катедри црквеног права, за наредни период од три године, Троицки Сергије, редовни професор Правног факултета у Суботици. Хонорар му се има рачунати по 100 динара од одржаног часа предавања и вежбања, без права на дневницу и путне трошкове.

. ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ ПОСТАВЉЕЊЕ О д л у к а На Правном факултету у Суботици: за приватног доцента при катедри кривичног судског поступка, Суботић д-р Страхиња, судија Окружног суда у Суботици, чиновник IV положајне групе 1 степена (I бр. 45480 од 22-ХП-1939 год.). ПОСТАВЉЕН ЗА ХОНОРАРНОГ ПРОФЕСОРА Господин Помоћник министра просвете, под I бр. 46009 од 28 децембра 1939 године, одлучио је: да се на Правном факултету Универзитета у Београду постави за хонорарног професора за грађанско право са међународним приватним правом, са месечним хонораром од 2.000 динара, Константиновић д-р Михаило, министар без портфеља. . УНАПРЕЂЕЊА У к а з и На Правном факултету Универзитета у Београду: за универзитетског доцента, с прави.ма чиновника VI положајне групе, Ђорђевић д-р Јован, универзитетски доцент истог факултета, чиновник VII положајне групе (I бр. 44179 од 27-Х1-1939 год.); за универзитетског доцента, с правима чиновника VI положајне груне, Драшковић Слободан, упиверзитетски доцент истог факултета, чиновник VII пол ож ајне групе (I бр. 44544 од, 28-Х1-1939 год.).