Prosvetni glasnik

859

ВИШЕ ШКОЛЕ

ВИША ПЕДАГОШКА ШКОЛА УНАПРЕЂЕЊЕ У к а з У Вишој педагошкој школи у Београду: за редовног професора, с правима чиновника III положајне групе 1 степена, Ванлић Милорад, редовни професор исте школе, чиновник III "положајне групе 2 степена (I бр. 25402 од 13-УШ-1940 год.).

ВИШЕ И СРЕДЊЕ УМЕТНИЧКЕ ШКОЛЕ ШКОЛА ЗА ПРИМЕЊЕНУ УМЕТНОСТ ПОСТАВЉЕЊЕ О д л у к а У Школи за примењеиу уметност у Београду: за служитеља-дневничара, са месечном наградом од 950 динара, Мијатовић Мплан, обућар из Горњег Милановца (I бр. 25371 од 28-УШ-1940 год.) МУЗИЧКА АКАДЕМИЈА ПОСТАВЉЕЊЕ У к а з У Музичкој академији у Љубљави: за ректора на две године, Трост Антон, редовни професор исте академије, чиновник III положајне групе 1 степена (I бр. 25850 ол 25-УШ-194п године.)

ОДЕЉЕЊЕ ЗА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ПОСТ АВЉЕЊА У к а з и У Потпуној реалној гимназији у Куманову, за директора, с правима чиновника IV положајне групе 1 степена, Мијовић Љубомир, директор Непотпуне и вршилац дужности директора Потпуне реалне гимназије у Куманову, досадашњи чиновник IV положајне групе 2 степена, — по службеној потреби; у Потпуној реалној гимназији у Бијељини, за директора, с правима чиновника IV положајне групе 1 степена, Делибашић Михаило, професор II мушке реалне гимназије у Сарајеву, досадашњи чиновник IV. положајне групе 2 степена, —■. по службеној. потребн; х