Ratnik

100 - ЗВАНИЧНИ ДЕО

у рачунима и редептима именовани војници, заиста боловали, и од лекара лечени били.

Све предизложено доставља се ради знања и будућег управљања.

18. Јуна 18579. год. Београд.

Министар војни, потпуковник ,

Јов. Мишковић с. р-

Министарство војно Н% 7476.

120.

" Свима командама и војним надлештвима и свима окружним начелствима.

Расписом министра војног од 22. Новембра 1868. год... Ав7571, наређено је, да се у великим гарнизонима, у којима не би било нарочитог војног свештеника, плаћа за месечно в0доосвећење по 6 цванцика, а у малим гарнизонима по један пванцик.

Но како је у последње време више њих команада обратило се министру војном, неке са захтевом да им се ово решење у копији пошље, неке да им се свећеник одобри, а неке да им се објасни: колико се плаћа свећенику за чинодејство, то да би се свима на ово питање одговорило, министар војни обнављајући наведено решење, наређује:

Да се у великим гарнизонима, под именом којих разуму се београдски, кратујевачки, ћупријски и нишки, ако не би имали нарочитог војног свећеника, плаћа за водоосвећење на основу височајшег решења од 18. Септембра 1861. тод. Ву 1845. (Сбор. ХЕУ. стр. 170), по 4 динара и 75 пара месечно из партије канцеларијских трошкова, а код свију осталих части у другим мостима, т.ј. у свима другим гарнизонима, дз се плаћа за то месечно по 80 пара динарских, као што се плаћа при окружним. начелствима и судовима.