Ratnik

РАСПИСИ ПО СВИМА ВОЈНИМ ГРАНАМА 89

Министарство војно · ИЉ 1538.

А

Свима командама и војним надлештвима.

Често се догађа да надлежна лица прекорачавају' одобрену суму за разне оправке и поправке војних зграда и тек по свршеном послу траже накнадно одобрење за исплату више израђеног посла на каквој грађевини.

Овакав рад отежава не само тачно вођење рачуна о одобреним кредитима, но често упливише и на саму важност питања, колико се на коју грађевину може утрошити, те да се по могућству равномерно подмире све потребе у једној рачун. години из суме бупетом одређене.

Ваљан, и од стручних лица састављен предрачун, треба да предвиди све и кад се једном да одобрење, онда је већ касно, да се на исту ствар још што додаје. По томе дакле више се од сад неће никада одобравати накнадни кредити за виле израђен посао ва, једној и истој грађевини, за коју је по предрачуну већ једна сума одобрена.

Само у оним приликама, кад при састављању предрачуна није могуће било нешто предвидети, но се тек у току предузетог посла увидело, да је нужно, да се што дода; тада је дотични предлагач дужан, да чини одмаг предлог за одобрење, пре него је узео у израду тај додатак, означујући у исто време и цену, и пошто се овамо добро оцени, одобраваће се или одбацивати. -

6. Јуна 1879. год. Београд.

Министар војнљ, потпуковник,

Јов. Мишковић с. р.