Ratnik

782 ЗВАНИЧНИ ДЕО

њима 5 7. тачке 84. и 85. гарнизоне службе, утрошену овакову муницију по инвентару своме расходују, без да за ово траже нарочито одобрење министра војног, — с позивом на определење гарнизоне службе и овај мој предпис.

5. Октобра 1879. год. Београд. 5 Министар војни, потпуковник,

"Јов. Мишковић с. р.

Министарство војно

НЕ 12.346. 163.

Свима командама и војвим надлештвима.

Приметило се, да су аманете, упућене на дотичне војне команде, и на разна надлештва, примали од поште под-официри или друга неуказна лица грађанског реда, са депозитном књигом од стране надлештва, које га шаље, са којом књигом служила су се ова лица као са пуномоћјем.

Овај начин примања аманета, не само што је непрактичан него је још и штетан, како за дотичног поштанског чиновника, који аманете издаје, тако и за оног, који та лица на то примање овлашћује, а у неким Слу ојевана штетан је и по интерес државне касе.

Зато министар војни позива све војне команде и надлештва, да она одређују само официре, или друга указна лица за примање аманета, на књигу јемствеником прошивену, потврђену подписом и печатом надлештва, које има да прима аманете, пошто предходно чиновника, који је за примање аманета одређен, снабде писменим за то пуномоћетвом, с којим ће се он надлежној пошти ради знања пријавити.

Поступивши овако на основу члана 169. п 170. наставлења, по коме се служба поштанска врши, прописаног г. министром унутрашњих дела, под 13. Априла 1866. год. Ол 499. које се у свакој пошти налази. — Старешине војних команада, и надлештава, после сваког примања аманета на пошти опу-