Ritam

pabulozni Brazilac Hektor Babenko, koji je na, komercijalni uspeh „Poljupca žene pauka" vešto nadogradio kultni rediteljski status, snima na Amazonu za producenta Sol Zenca film prepoznatljivo poetlčnog naziva „At Play in the Fields of The Lord". Giumačku ekipu predvode Tom Berindžer, Deril Hana i Dzon Utgou. Bezbol je tema i dva „muška filma". Tom Selek će gumitiu „TOKIO DIAMOND" za Universal i rediteija Pitera MARKLA, dok će Edvard Džejms Olmos igrati u Paramountovom „TALENT FOR THE GAME" rediteija Roberta JANGA (Igrač na žici). Ron HAUARD (Vilou, Slike i porodice), vlasnik firme Imagine, će za Universal režirati akcionu dramu „ВАСКDFtAFT'. Priča je smeštena u Vatrogasnu službu Čikaga, gde rade brača које tumače Kurt Rasel i Bili Boldvin. Rosie „Niti vidim, niti čujem" Rlčard Prajor I Džin Vilder ponovo su star-tim jednog filma. U tom smisiu čak i simbolicnog naslova, „Another You", čije snlmanje počinje 17. septembra u Njujorku, a reditelj je niko drugi do Piter Bogdanović. Scenarist ovog Tri-Starovog projekta je Zlgi Stajnberg.

DŽULIJA ROBERTS LICE ZA DEVEDESETE

Kada je pre nekoliko godina Erik Roberts debitovao anliherojskom ulogom u flmu „Star 80", mnogi su bili složni u oceni da već dugo na filmii niije videno tako odvratno lice. Erikovaslava trajalajesamopar godina, ali čast familije Roberts je spašena. Stafetu preuzima mlađa, lepša i evidentno lalentovanija Džulija, nekada samo mlada sestra a danas, bez konkurencije, lice godine. Debitovala je, što je poraalo iznenađujuće za ekspresnu slavu, malom i neobičnom ulogom i izvrsnom TVvesternu Bobija Rota „Baja Oklahoma" iz 1988. Odmah je usledila prva glavna uloga u mnogo hvaljenoj komediji Donalda Petrija "Mystic Pizza", gde je vanredno svežom pojavomi pored dve druge debitantkinje (Anabel Giš, Lili Tejlor) izborila usamljeno mesto na plakatu. Danas već famozna uloga majmlade i najnesrećnije magnolije u „Celičnim magnolijama" Herberta Rosa, osim prve nagrad (Zlatni globus), preko noći je izbacuje u prvi plan i u red najtraženijih i najplaćenijih mladih glumica. Otud ove 1990. snima tri skupa projekta za tri najveće holivudske kompanije. Sva tri ćemo videti do kraja godine u našim bioskopima, a prvi među njima „Zgodnu ženu" (Pretty Woman) već početkom septembra. U ovom, najgledanijem Filmu godine (bar dosad) tumači zanosnu prodavačicu ljubavi Richard u Giru, i uz glumački talenat po prvi put otkriva svoj vanserijski seksepil. Ovih dana je svoj bioskopski život započeo i novi film Džoela Sumahera „Flatliners" u kome igra sludentkinju medicine-koja eksperimenliše sa fenomenom života i smrti. Najzad, uskorojeočckuje i premijeračislokrvnog krimića „Sleeping With The Enemy" u režiji Džozefa Rubena. Tako, Džulija sasvim zasluženo preuzima slavu svog brata, kao i litulu sa obmutim predznakom: Najsimpatičnijc lice amcričkog fflma.

UZORNI DELINKVENT

ova megazvezda američkog šou biznisa, oficijalno, Nod strane vlasnika američkih bioskopa, proglašen "muškim starom sulranjice", Džoni Dep je već danas institucija za sebe. Istina, ne na ovim prostorima, u čijim se medijima njegovo ime do sadagotovo nije ni pojavljivalo... No, zato je Dep u Sjedinjenim Državama, a već i u odredenim delovima Evrope, uveliko inspirators maločim uporedivehisterije. Cijisu, jasno, glavni demonstratori uspaljene linejdžerke koje kao neumorni pisci na hiljade pisama dnevno Džonijevog poštara čine valjda najzaposlenijem holivudskim siužbenikom. Dvadesetsedmogodišnjem Depu ljubav tinejdžerki donelo je pre svega njegovo besprekorno "prety-babyface" poiu-Cerokija, koje, medulim, iza fasadenevinosti krije najblaže rečeno bumo detinjstvo i jož bumiju miadost. Veći deo života u коше je prošao put od "Johnny Too Bad"-a, narko-edikta još od jedanaeste godine, nepopravljivog delinkventa od koga su svi digli ruke već negde u njegovoj trinaestoj, do današnjeg "Johnny Handsom"-a, Dep je proveo na Floridi. U šesnaestoj godini Depova opsesija oslaje muzika —fasciniravši se jednom "gospel" —grupom kupuje za 25 dolra električnu giiaru i počinje sam sebe da uči sviranju. Radeći razne poslove za život, Dep u meduvremenu prolazi kroz četmaest raznih malih bendova pre no što postaje dlan "Kids"-a, u to vrerae populame južno floridske grupe koju sam Dep danas opsije kao "susret Madi Votersa i Seks Pistolsa". U potrazi za istinskom slavom grupa se 'B3 . seli u Los Anđeles, gde se Džoni übrzo ženi mladom sestrom svog kolege iz benda, od koje će se razvesti dve godine kasnije. Prvi filmski angažman Depu je obezbedila već prva audicija na kojujeotišaojurećizaparama do kojih bend u Kalitomiji nikako nije usprevao da dode. Audicija za

18