Ritam

fsjova verzija „Njihala strave" (THE PIT AND THE PENDULUM)u režiji Stjuarta GORDONA već godinu dana nailazi na same nevolje. Zlog inkvizitora trebalo |e da lumači Piter O’Tul, ali je zbog velikog kašnjenja snimanja on otkazao. Trenutno je u igri Lans Henriksen (Ejliens, Put u kosmos) ali dokad? Još jedna anegdota. Scenaristkinja Nora Efron (Kad je Hari sreo Seii) želela je da postane rediteljka. Napisala je „THIS IS YOUR LIFE" i otišla kod moćnog Jona Pitersa šefa Kolumbije. Ugovor je potpisan, ali kada je posle par meseci saznala da Piters još nije pročitao njen scenario oštro mu se suprotstavila. Ovaj ]u je odmah najurio, a nabedena rediteljka ga je ocinkarila preko štampe. Besan, Piters je informisao buduću autorku, da on dobro zna razliku između đobrog i lošeg filma i bez čitanja scenarija. Projekat trenutno traži novog producenta, što neće ići baš lako. Tek da se zna ko je gazda u Holivudu! posle neuspeha poslednjeg filma („Revenge" Tonija Skota), Kevin KOSTNER se vrada noir teritoriji iz svog najvedeg uspeha „Nedodirljivi" ( pa i „No Way Ouf). U fiimu „CHINA MOON" za Orion, igrade detektiva iz Majamija koji se spetijava sa femme fatale. Režiraće bivši snimateij Džon BEJLI.

SEPTEMBARSKE PREMIJERE U BEOGRADU

RAT OKO ROBINA HUDA

nizu bitaka globalnog rata koji vode птт mr holivudski ~majors"-i, jedna od najakim Tilt tue l n robina Huda. Prvu uu uu znadajniju pobedu na torn polju штшпчгп ostvaraio je producent Morgan Creek UUUUUUU ugovor 1 sa Kevinom UUUUU Kostnerom za ulogu Huda u fiimu „Prince of Thieves". Sporazum za distribuciju u Sevemoj Amend Morgan Creek je po svoj prilici ved ostvario sa Warner-om, uprkos činjenici da je većinu svojih Đlmova distribuirao preko Fox-a. Morgn Creek zadržava prava za prodaju u inostranstvu. Podetak snimanja zakazan je za 3. septembar, i to u londonskom „Shepperton" studiju. Za isti dan zakazan je i podetak snimanja „Robin Hood", takode u Engleskoj, ali je vrlo lako mogude da dode do odlaganja, s obzirom na okolnost da studio još uvek nije utvrdio podetak snimanja svojih „Adventures of Robin Hood", niti je izbrao glumca za glavnu ulogu.

Duško Dugouško

Ovih dana Duško Dugouško puni pcdesel godina, što je dovoljan razlog da mu ugledni svetski dasopisi u poslednjim brojevima posveduju mnogo pažnje, uz neizostavne i isrene destitke povodom rodendana. Doduše, proslava godišnjicenajpoznatijegzeca na svetu podela je još prollog novembra, kada je Duško "angažovan" za udešde u velikoj paradi za Dan zahvalnosti. Potom je bio i na dodeli Oskara, a u ditavu rodendansku kampanju "Vomer" je ove godine utrošio oko dvesla miliona dolara. Duško je, lako poslao oficijelni "portparol" lanca hotela "Holidej in", a njegov lik je promovisan u zaštitni znak niza proizvoda namenjenih, pre svega, ishrani dece. U meduvremenu, DuSko se pojavio i kao "special guest star" u fiimu "Gremlini 2", zajedno sa svojim kompanjonom Dadom. No centralna stvar vezana za njegov pedeseti rodendan jeste crtani film "Box Office Bunny”, planiran za prikazivanje u "AMC bioskopima pre projekcija velikih hilova lokom ovog leta. U ovom crtanom fiimu bide predstavljen "novi Duško", to jest, kakoje najavljeno, "Duško novog doba". Zaslededu godinu pređviđenajeisvetska tumejaDuška Dugouška, u okviru koje de biti organizovan i njegov evropski rodendanski parti u Parizu sa velikim koncerlom zasnovanim na operskim numerama korišćenim u crtanim filmovima. Do danas su, inade, dva Duškova "oca", "prvi" - Teks Even, i "drugi" - Čak Džons, zajedno sa svojim saradnicima napravili preko 170 crtanih filmova sa Duškom Dugouškom, učinivši od njega pravi kullurai spomenik Amerike dvadeselog veka.

20