Školski list

208

V.

п и 1» п а р о х ГорпБОкарлопачки предплатио е на друго полгодие за орбску школу У Дрешници селу Огулинске краине. — Лречастнн г. Димитрие II о п о в и ћ наместник Сомборски и припрапнички катихета предплатио е на друго полгодие овога Листа за г. Игллта Видаковића учителн у сезу Санаду у Банату. Благодарећи врстним овим служите.шша Олтара Господн4г на нбиховом дару, излвлгое Уредништво ово, да ће Листове дотичнима точно и уредно одправллти,

II в н а кореспонденцин. Г д. Р. у Б е ч у. Овим се признае да е предплата за целу 1860 годину са 4 Фр. примлЂна. С р б. Ц р к в. 0 б ш т п н а у Б у д и м у. Предплату на Школ, Лист за целу ову годину са 4 фр. а, вр. преко благор, Г. Коића адвоката примили смо. Г. ТеоФану Поповићународномучителго у Шиб е н и к у, За г. Јовића 11. полг. прлдплата примл1;на е. — Србска Школа у Шибенику има платити за целу ову годину, почем се Пз примл&ног списка невиди, да е за нго лане полгодишнн предплата бнвшем Уредништву плаћена. Г. Симеону Бакпћу, тридесетогодишн§м заслуженом учителго главне Школе Вршачке. Велика вам хвала на послатон предплати и покупл^нои вересш. Да е само 20 тако ревностних скупигелн међу нашим учптелБима, пак би одма овоме Листу свануло.

0 Б Л В А. Почем е по смислу наредбе в. к. намест. савета угарског од 11 1улш1 ('29 1ушш) о. г. Бр. 55,021. држан§ испита у СрбскоИ Препаранд1и на нензвестно вреие одгођено ; то се овнм од стране управнтелвства срб. препарандие свима , кои би имали 20 1улин ове године учителБскн испит или отлично испит из србског и славенског езика у овон" Заводу полагати, обзнанше, да за сада оваио недолазе. Рок, кога ће се испити ови држати, обнвиће се у свое време путем Школскога Листа. УправителБство кр. нвног УчителБСКо-Приправничког Завода Србског.

Издае и уређуе Никола ђ. Вукићевић. Брзотиском Андрив Вагнера и друга.