Školski list

- 176 -

За катихету више девојачке и основних школа у Сомбору изабран је досадањи пр катихета и свршени богослов Мојсило Видаковић, а за учитеља основне школе у Сомбору хоровођа у Суботици и бив. учитељ у Сентомашу Јован Борјановић.

ушж&ш учителјскл местл. — На, српској православној основној школи у Травнику упраж1бено је место учитеља и учитељице. Учитељу је плата 400 ф , стан и огрев, учитељици 250 ф , стан и огрев. Од компетената се тражи да су Срби (Српкиње) православне вере, да су науке с добрим успехом свршили, уз то да учитељ :ша немачки језик тачно да говори и предаје и да је у црквеном нојању особито ветт, а учитељица да је вешта женском ручном раду и васпитању младежи, Рок стечају је до 15. јула о. г., до ког се имају молбенице послати српско-православном црквено-школском одбору у Травник (председник Коста Медић).

нове кшиге. Дела Ђуре Јакшића књига VII. Приповетке. Са сликом и биограФијом песниковом. У Београду у краљевско-српској држ. штампарији 1883. 8° с. 333 Цена је свакој књизи динар и по. Шала и сатира од Абуказема. Свеска пета. У Новом Саду 1883. Издање књижаре Луке Јоцића и друга. 8° с. 79. Бојеви Црногораца с Турцима. Издање српске књижаре браће М. Поиовића у Новоме Саду 1883. 8° с. 71. Цена 20 н. Јакшићи у српским народним иесмама. Издање сриске књижаре браће М. Поповића у Новоме Саду 1883. 8° с. 56. Цена 15 н. Бјис1еУ1(;а Тотз.са ^гаВгапс јгуогпе рпроујев1л ћгуа^зкој иЈаЈеги 8а нНканп. Р гух 1 с1ги^1 зуегак. ХЈ 2а§ге1ж. Как1ас1а кпјј2 Миспјака 1 ЗеиШеТзепа. 1883. 8° I. св. 96 с. II св 93 с. У тврду везу по 70 н., у целом нлатну са златорезом 1 ф 20 н., а добија се и у две свеске тврдо везане по 40 н.

Шр"" Идућим бројем излази претнлата свој оној гг. претнлатницима, који су се иретплатили на по године. Молимо их да благовремено понове претилату, како им се неби обуставило шиљање листа. Још се могу добити сви бројеви од ове годипе. Потпуних „Школских листова" има још и од г. 1881. и 1882., од којих сваку дајемо за 1 ф . 50 н. Дужнике молимо, да илате свој дуг и да уштеде тим и себи и нама иосла и неирилике. Ко жели да му се лист преко Ферија нод другом адресом шаље, нека нам то што пре јави. Доцније рекламације непримљених бројева нећемо моћи да уважимо. Издаје и уређује : НИКОЛА Ђ. ВУКИЋЕВИЂ.

Штамна Ф. Битерман.