Službeni list Srpske književne zadruge

СТРАНА 80.

Каракашевић, књижар у Сомбору, и Павле Вујић, професор у Ужицу, који су за последњих пет година уписали преко 250 задругара. Одбор моли скупштину да одлуком својим изјави овим повереницима скупштинско признање и одобри избор за добротворе предложених повереника.

Из управнога одбора иступају ове године по реду избора чланови г. Павле Поповић и г. Хенрик Лилер и заменик г. др. Светозар М. Марковић, а из надзорнога одбора члан г. Драгутин Гођевац. Њихова места има скупштина да попуни новим избором.

Управни одбор подноси скупштини по дуж-

Благајник

Х. Лилер

Тајник

Драг. Костић

СРПСКА КЊИЖЕВНА ЗАДРУГА

БРОЈ 8.

ности пројекат буџета Задругина за 1910. год., који је, према успеху у минулој години, знатно већи, како то изискује сам рад Задругин. Одбор моли скупштину да томе пројекту локлони своју пажњу, нарочито што ће можда бити потребно, да се Х1Х коло штампа и у већем броју, него што је предвиђено према Правилнику Задругину. Разуме се, да скупштина треба и код овога буџета да одобри, као и до сада, да издавања могу бити и већа, ако буду већа примања.

Захвални на поверењу.

3'. марта 1910. год. у Београду.

Председник Српске Књижевне Задруге Ст. Новаковић.

Потпредседник

Ср. Ј. Стојковић

Чланови ; RE. Ј. Стевановић, Борив. Ј. Џоповић, Драг. М. Јанковић, Жив. Ј. Јуришић, Јаша М. Продановић, Јер. Живановић, Јов. Скерпић, Мирко М. Попов ћ, Павле Поповић, Др. Св. М. Марковић, Др. Тихомиљ Р. Ђорђевић.

=>

ИЗВЕШТАЈ

Надзорног одбора Српеке Књижевне Задруге

поднесен ХУП годишњој скупштини, 25. априла 1910. год.

Надзорни одбор прегледао је свакога месеца стање благајнице, упоредио увек свес документима и налазио је увек све исправно. Вредно је поменуи да се радом Задругина особља сваке године стање Српске Књижевне Задруге све више побољшава и постаје се поузданије. (Ово се лако може приметити сравњујући извештаје и рачуне за ово неколико година.

Према свему надзорни одбор има част предложити скупштини, да прими извештаје управ-

нога одбора-и изда разрешницу управноме и надзорноме одбору. 31. марта 1910. у Београду. Председник надзорног одбора М. Марковић

Потпредседни K

Драг. Гођевац

ЧЛАНОВИ : : Гаврило Р. Раденковић, Ил. H. Ђукановић, Др. Пет. Л. Вукићевић.

2: ти Сри, Фе