Srpska nezavisnost

— 108 —

Јаше за имена оних. коЈе су довезхи. Овн л.уди немају узрока да то ■змпшљавају. него еа чуђењем тврде оно што је у ствари било. Ни мало ее не чудимо. што управа можда н незна о гој ' наредби нпшта јер има и неко други, ј кој'и има жандарма . и тај ће јамачно знати за гнто га је поетавио да пази ко долази г. чи- ' трополиту. Мећу тим то није првина да се таково што опажа. ( Има ваздан случајева , где су се поставд>али жандармн у мунднру или преобучени да пазе ко Ке долазити код извесних личпости; те Ј по својој ' глуности ј 'авно бележнли ј у књижице њихова имена. А то еве чнне _ Ннделовци" без икаквог зазора, ма да су онн на ева уста викали док су били у опо- ; зицији, против таковнх поступака, које су они махом уображавали, Ј'ер | тих жалосних појава није никада , било код прошле владе, па чак ни онде, где су се такове мере озбил.ним разлозима правдале. „ Ниделовпи" ће нонајбоље знати, да је тако било. И тако у сред „великнх сдобода" „Виделовачких", доживесмо и то, да не можомо мирно нн свој'у славу или каково весел>е провести, а да на нас не мотри „бодро" око полицијско.

Огласи

ТРАЖЕ СЕ ■V* потздлни лггнти који би се хтелп бавитн комисиоиом продајом законом одобрених 3°/ в државнит .1озова сриских на месечну одпату, Банкарска кућа <1> Леви у Пештн. Вапкћаив Г. Г^буу Впс1аре81 (ипрап :)

Проаисано на нлиникама у Бечу. Паризу, Лондону, Амстердаму 30 година испитана анатеринсна вода за уста од Др. Ј. Г. Поп «. кр. зубног лскара у Бечу, варош, Вогнорова ул. 2. иретпоставља се свакој другој зубној води. као право предохрањујуће срество против болести зуба и уста. противу трулења и шупљине зуба, пријатног је мириса и укуса, јача деспи и служи као нечувено чистећс срество за зубе. Иста је изврсна и за исиирањс грла оних, који пате од вратобољс. Дена је Флаши :'>У, 2 1 /, 1'/ 2 динар. Попово анатер. зубно тесто, за чишћење, јачање и одржање зуба да се уклони смрад и стреш. Цсна је Флаши 3 динара. Попово аромат. зубно тесто од толико година нрииознато као изредно срество за неговање н одржање уста и зуба. Цена на комад 40 п. дин. Попов вегетабил. зубни прашан чисти зубе, уклања досадни стреш, а глазура зуба добија увек белоћу и њежност. Цена је кутији 40 н. дин. Попово зубно олово (иломба) за самоисиунење шунл.их зуба. агот.-тегЛс/п. Кгаи1ег-8е1/е за улешнавање и ноправл>ање лица онробано против све печистоће коже. — У запечаћеним оригиналним вутијцама 1 70 нара дин. (Јиомена! Да се избегне ФалзиФиковање, доставља се п. нублици. да је свака Флаша осим зашт. марке (Фирма. хигеа, анатер. препарат) још и спољним замотачем увијсна, који у јасном васердруку царског орла н Фирму ноказује. Добити се може у свима апотскама. клфдна „емвзш" Част ми је овнм свакоме до зпања доставити, да сам отворио КАФАН7 СЛАВИЈУ у Прагу Фердинандштрасе преко пута народног позоришта коју сам најукуспије нренравио и наместио и одночео у њој радити (>. Новсмбра но новом календару. Осим тога постарао сам се за пајизврснија пића и велики избор сваковрсних страних новпна. У истој има трн нова бплијара и три салона за играњс. Нослуга је најтачнија. Поштованој публици за указано почаствовање и мени н моме предходнику г. Едварду Кратоховилу у г Народној каФани унанрсд сам најтонлије благодаран. С атитовањгж Мамерт Дајл власпик к а ф а н к „славија" ј ј Шшта118ше. — 38 година успеха, уљс индиских кестенова, ути1 ХЛТЗ шава иајвеће болове. — Рћ-сЈе Оенуојх, 14. К. (1ев Веаих-Аг -а Рапз е1 Когатаије.

МЕДАЉА ЗА ЗАСЛУГЕ 187(ј сг.гсднн

јј Нћита^вте у наступним болестима употреба сирупа ио именом бЈгор (Је Тгепе (1е СепуоЈх. предупређује наклоност к овим болестима. Рћ-с1е ОепеуоЈх. 14. К. (1ев Веаих Аг1а. Рапа е1 Коташе.

I есИопв Је 1а УеввЈе, ОгауеИе лече се сиропом под именом ће 81 г о р Ва1вато-Са8|1^ие Де 1а Рћ-сЈе ОепуоЈх 14. гие сјеа Веаих Аг1а, Рапз е1 Коташе.

слабостн и остале изнемоглости лсчи се еликсиром под именом Л Е 11 х 1 г е е 1 С а р 8 и 1 е 8 (1 с (ЈиЈпо^сПпе с!е 1а Рћ-сЈе (тепуојх 14. Кие (1ев Веаих Аг*з. Рапв е1 Коитап1е

Сваке величине, са унапред одређении гласовима, препоручујем од мене пронађена избушена звона. са главом од ливеног, кованог гвожђа или од дрвета. Једно овакво звоно од 100 Фун. ииа једнак глас састаре врсте звоном од 140 Фун. Звона лакша од 100 Фун. могуЈсе добити у свако доба. За многобројне наручбинс. које се . олидно извршују преиоручује се Ап!оп N о V о * п у (Гаћпк) Т е ш е в V а г.

Већ 12. Декембра! друго вучење 3°| 0 кнежевско

СРПСКИХ Ј103А

од године 1881. но 100. динара у злату. ЦГ ГОДИШЊЕ ПЕТ ВУЧЕЊА 1А. Та-изгара., 1А. З^ЛГа.рта., 1^. Ј"згиа., 1-4. -А-гзг^ата. и14. Нввем. Сваки иут главна добпт

динара

100.000

у злату

најмања добит 100 динара у злату БЕЗ СЕАЕОГ ОДБИТЕА Добитци се исплаћују без сваког одбитка у Вечу, Вудша-Пкшти, у многим провинцијалпим главпим варопгама, као и у већини европских главних вароши. За тачну исплату ^амчи кнежев. српска влада Лоза доноси 3°| 0 интереса у злату Сриски лозови на каси по 4(1. Фор. поред 50 крајц. купонског иптереса. ШГ (В Е 2 1Ј (Ј 2 С Н Е I Н Е) нлађају се у 14, мескчни рата само 110 3 <1. и у једној рест-рати од 4 Н. К уиац довија ое/Г са уилатом о,; само Н фор. нераздвојно и соиствено ираво на играње.

При нрвом вучењу, 3% књажев. срнских лоза, 12. Иовембра, добивени су главни добитцн у 100.000, 10.000 и 4000 динара у злату, и одмах су кулатно иснлаћени.

С ледет.а вучења виђе 14. Д екемг.ра, 14. Ј ануара и 14. М арта. Даклем три вучења у року од четири месеца Менична радња админиетрације.

БЕЧ. Воли/гјге 10 п 1.'1.

„ШЕРКУРЛ'

Сћ. соћп. \Уо11геШе 10 ипЛ 13.

АКОВ. СТАРЕ РАКИЈЕ

ЈЕ

ЈЕДА1Ј ЛЕП СТАН СА КИШЕ * соба и с целнм намештајем , за

!() , ■ л ' 1 Пл.иповице' —, 10 год. старе ииа на продају код Перс Иилосављевића бакак. на зеленом венцу. ! ч-амилију или за самце, у улици доса засађеном оашхмо I бричииој випте позоришта , издаје у Доситејевој улици ! б .шзу позоришта. продаје се са но- | се 0Д иах вол.иим условима. „ :?а погодбу унитати у књижари Ла " 0Г0Д0 У Р аспитати Г кн ' нжа Пурићсвој, 1 ри ПуриКевој.

ПРВО БУЧ1ЕЕ ВЕ"К 12. Новембра ЗоГ КНЕЖЕВСК0 СРПСКИХ Л030ВД од године 1881 по 100 дин. у злату Годишње 5 вучења 14. Јануара, 14. Марта, 14, Јуна. 14. Августа, 14. Новеибра. сваки пут главнн добитлк

Најмаљи добитак 100. дин. у злату Сви добитци икамате заувек с\ од сваког одбитка слободви 3°!о ИНТЕР. IЗЛШ. Пробитачни уелови куновине. Српски лозови на каси 8 дин. и 50. пр. дин. УПУТНИЦЕ (ИЕРЕК8СНЕШЕ) на исплати само 8 диниара 11 50 пр. динарсниж и нсплата остатка 80 динара и 50 пр. дин. норед 60 дин. цр. у име интереса 15 Јануара 1882. год. УПУТНИЦЕ ГВЕ21;68СНЕШЕ» ИСПЛАЋуЈу Се V 11 мссечни рокова Рата по 8 дчп. и 50 пр. дин. у свима случајевима игра купац одмах у свима добитцима

1. В1ЧЕЊЕ: 12. IВУ4ЕЊЕ: 12. ДЕНЕМБРА. 3. ВУЧЕЊЕ: 14.

Дакле 3. вучеаа у 3 месеца Мепична радња Администрацч/е

БЕЧ В0ЛЦАЈЛЕ Ј0 к 13

<'Н. сонк »012ЕИЕ 10 к 1:1

ШАсиик ..Дружииа за потпомагањв Српско Књижввности-' штампаио ј штамиарији „код С в. С авв" кнкз михаил. хл бр. I. одговорни усидник Др Лаза Кости!.