Srpski književni glasnik

22 Gpucku Књижевни ГЛАСНИК. Испод. тога министровом руком написано (рукопис ружан, нечитак, као што обично такав рукопис добије одмах истог момента. сваки који год постане министар ):

„Просветном Савету на мишљење.“

Испод тога стоји опет нов рукопие:

„2-1-891. „Главном Просветном Савету.

(Један тај Просветни Савет је свега п био, а мислио би човек има бар тридесет споредних ).

„У прилогу ';/. шаље ве Савету акт директора ...ске гимназије да у њему проучи граматичке облике, еинтактичке п етилистичке особине, па да га са својим мишљењем врати што пре Миниестаретву Просвете на даљу употребу.“

По наредби Министра итд. (Потпис.)

Како је ствар хитне природе, то не прође ни петнаест дана, а Главни се Просветни Савет нскупи у седнину. Између осталих предмета дође и овај, и савет одлучи да се та ствар упути на оцену двојици стручњака. Одредише двојицу и ставише решење у записник, а деловођа има дужност ла то изврши.

Сад долазе писма стручњацима :

„Гоеподине,

„Према акту Господина Министра Просвете ПН. 5860, од У-Ш ове године. а према одлуци NV седнице Главног Просветног Савета. држане 17-Ш псте године СБр. 2., чает ми је умолити Вас да проучите акт директора ...ске гимназије у погледу граматичком, спнтакстичком п стилистичком, па да о томе у што краћем року поднесете Савету испрпан реферат.

„Примите, Господине, и овом приликом уверење о мом одличном поштовању,“

Председник Гл. Просветног Савета“ (Потпис).