Srpski pčelar

има пчеларство у земљп. оспм тога као пзраз велике спмпатије п по'штовања према раду мађарскпх ичелара. Кад се псцрпао програм збора, на позив председника збора Јосифа Либнера оду на засебном возу до 400 пчелара са протектором Др. Векерлом у облпжње место Какуч, где су пчелпњацп са 800 кошница споменутог председника. Свп пчеларп беху овде гости председникови, које је овај под једнпм великим шатором за то спремљепим господскп почастпо. Пчеларп засићени пчеларскпм уживањем, разгледавши ичелињаке председникове, као п изврсппм понудама пстога, поврате се задовољнп сваки на своју страну.

Одговори

Г. ироф. Јов. Максимовиб, Ћрагујевац. Хвала вам, што сте се заузели око скупљања претплатника за „Српски Пчелар“ п молимо вас да одсад шаљете претплату „Пчеларско-воб,арском“ друштву у Београд. Нчеларски поздрав. Ч. г. А. Ж. Осек. Хвала на труду п заузимању у корпст „Српског Пчелара“. Послане радове по реду ћемо штампати. Здраво! Г. Теодосије Зориб Долњи Унац. Радујемо се вашој искреној оданостп према „Сриском Пчелару“\ ваш пзвештај сачуваћемо и у своје време употребићемо га Српско поздравље! Г. М. Пренди-R Алексинац. Следи писмо. Поздрав!

52

ОД уредништва и Админиетрације Iлавни уредник „Сриског ироф. Јован ЖиваHoeuß у Ср. Карловцима продаје америкапке своје конструкције заједно са Ханемановом решетком по 4 фор. комад, а мед лпповац, багреновац и гавезовац по LO нов. килу. Претилата, огласи, рекламације, рукоииси и све што се тиче уредништва гиаље се уредништву „Српског Пчелара“ у Ср. Карловце. Претилату за Србију арима Пчеларско-воћарска задруга у Београду. За огласе и објаве плаћа се 6 новч. од једног реда снтнпх слова а за жиг сваки пут ио 30 нов. Неплаћена писма се не прпмају. Рукоппси се не враћају. Штампа Српоке Манастирске Штампарије.