Srpski pčelar

■lecTii и како треба лијечити. 2. Кошнпца п оквир са међународног гледишта. Које су кошнице боље да ли оне, у којпма саће удара сјечимице на лето или пљоштимице. 3. Каква су до сада стечена пскуства о вентилацпјп кошница преко зпме. На основу истраживања доназује се да се мед из илада саћа ако је у саћу и поклопљен бпо много дуже одржп у течном стању него мед у старом саћу у коме се впше пута већ развијало легло. Из овога саћа истресен мед ако п нпје поклопљен бпо много се брже кристализујеПтице ноје долазе у пчелињак те штету наносе грехота је убијати, него се могу на овај начин плашити: Заденп у кромппр једио четири гушчја или кокошја пера, кроз кромппр провуци узицу па га обесп тако да се непрестано љуља.

Одговори.

Г. Стево ЂурђевиЛ Питомача. Последње годпне бпле су у многпм крајевима рђаве, те су због слабе паше многп пчеларп прошлп као и вп. Тешпте се надом, да ће пчеле коју годпну добро прихватити али дотле трудите се да пзучите пчеларство што боље. Тако ћете постићп велпко задовољство за досадању жалост. Руже које мислите садптп на свет п то пред пчелпњаком не ће пчелама сметати. 0. у. Г. С. М. у М. Ваш „Пчеларскп дневник“ који сте тако вредно п пажљиво водилп заслужује похвалу Но због опширности не можемо га штампатп. Поздрав! 0. у.

48

Многима који нас иитају зашто не добивају лист када су се иревилатили одговарамо да ми редовно ша.љемо свакоме који се иретилатио. Ако су можда новац иослали „ Сриској ичеларској задрузгС то нека се на њу обрате. МогуНе да је тамо заостало у чему год. АдминистрациЈа, Претилата, огласи, рекламације, рукоииси и све што се тиче уредништва шаље се уредништву „Српсног Пчелара“ у Ср. НарловцеЛ Претилату за Србију ирима Пчеларско-воћарска задруга у Београду. . За огласе и објаве плаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова а за жпг сваки пут по 30 нов. Неплаћена писма се не примају. Рукоппси се не враћају. Власници Јован Живановић и Иван Маширевић. Штампа Српоке Манастирске Штампарије.