Srpski sion

С тр . 96. „СРПСКИ СИОН." Б р . 6.

сам ее пре месец дана вратио с пута, јако сам се изненадио, прочитавши оглас на свештеничку књигу: Ј .Пароуиалиикж сиреч% Тревникх 8чрежденх Др\-ил\андритол\х Фирл\нлилмсл\ж" који издају исти кројачи Витомир Марковић и Павловић. Мени не остаје ништа друго, него да судским иушем тражим задовољења због прекршене погодбе између мене и г. Фирмплијана с једне, и поменутих кројача с друге стране, а међу тим објављујем часноме свештенству, да ћу ја у најкраћем времену издати о свом трошку исту књигу, коју сам ире неколико година огласио, а коју је г. Фирмилијан новим именом назвао. Ја не тражим претнлате а не тражгм нн зараде на мојој књизи. С тога јављам да ће дена бити само шест динара и ако ће бити већа и савршенија од ове, којој су издавачи ставили претплатну дену дванаест динара. Јављајући ово часноме свештенству обојега реда, молим да причекају још кратко време, док књига буде готова, па нека купују књигу која буде боља. Уједно молим уредништва свију сриских листова, да овај књижевни оглас одштампају. У Београду, 1890. Оава Грбови!, Јеромонах и бивши настојатељ ман. Раковице.

рЧЛЈи Многим општЕнама и појединим дичноетима, који се као претплатници „Сриског Сиона" обраћају нама, да им жигосане рачуне и намире о примљеној нретилати иошљемо, — одговарамо, да нам го није могуће чииити, нити то раде икоје новинарске администрације. Сваки од њих нека изволи сачувати и осталим општинским рачунима приложити онај поштански рецепис, који доказује кад су нам и колику своту посдали што је најбоља признаница за овај случај. Тако се свуда у свету ради, па се много уштеди, па тако и ми ваља да радимо. — Са многих сграна добијамо неалаЛена иисма са ознаком на коверти: „ званично ". Но како наша пошта неће да зна за та „званична" писма, наплаћује од нас за свако двосшруку таксу. Молимо дакле свакога да на писмо марку прилепи, пре но што нам га пошље, јер иам иначе штету чини.

ОГЛАСИ.

Бр. В. 85

К 34

ех 1891.

СТЕЧАЈ.

Расписује се стечај на упражњено место сиет. парох. помоћника II. класе у Врањеву. Компетенти имају своје ваљано инструјиране и довољно бкљеговане молбенице путем својих претпсстављ ених власти најдаље до 10. (22) марта 1891. го д. потписаној епарх. консисторији поднети. Из конс. седнице, држане у Темишвару 17. (29.) јануара 1891. 2—3 Консисторија епархије Темишварске.

Е. 1480. ех 1890.

I. 240.

1 — 3

Ради попунења парохијског места у Фердину са платом петог разреда. Конкурентни имају своје ваљано инструјисане молбенице, најдуже до 15/27. Марта 1891. овој Конзисторији путем својих власти послати. Из седнице епарх. Конзисторије у Вршцу 28. Јануара (9. Фебруара) 1891. држане.

3 ЈЈШИЛ ДРАЖБА. Срп. правосл. црквсна општина у Каћу издаваће своју на пијаци лежећу кућу под бр. 41 (бивши шилдгерехтигкајт) за гостиону (где је досад и касина постојала) или за другу какву радњу и трговину састојећуизб соба, с кујном, шпајзом и зиданом леденицом заједно с касапницом, на једну или више годнна 17. Фебруара (1. марта) о. г. у 2 сата по подпе на јавној дражби под закуп. Закупвици дужни су положити 20 ф . а. вр. у име пипшанлука. Ближи услови могу се сазнати у писарници срп. православне општине у Каћу. Из седниде срп. прав. општине у Каћу држане 12. (24.) Јануара 1891. 1—1 Председнаштво.

„Српска Сион" излази сваке педеље на великом табаку. у Претп.лата и огласи шаљу ее накладној шшамиарпјп Дена му је: За Ауетро-Угарску, Босну и Херцеговину на (* , А. Пајевхта у дунавској улици, а рукоииси уреднику Саеи

годину 4 Фор., на по године 2 Фор , а на чертвт годпне

Ђ

НешровиЛу у Нови Сад.

1 Фор За сшране земљв на годину 5 Фор. Из Србије прима Џ> За огласе и објаве плаћа се по 6 новч. од једног реда

претплату књижара В. Вадожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

Ш

ситних слова, а за жиг сваки пут ио 30 новч. Рукописи се не враћају.

ИЗДАЊЕ И ШТАМПА А НАЈЕВИЂА У НОВОМЕ САДУ.