Srpski sion

С тр. 226.

„СРПСКИ СИОН."

В р . 14.

дана преминуо. Повереннк консисторијални при избору протином био је Петар Г р б а, парох слушнички. Било је снсга два кандидата за избор, и то: Игњат Малобаби ћ, парох у Коларићу, и Јов. III е м а, парох у Перни. По предлогу Радивоја Живковића, пароха утињског, изабран је за окружног проту горњо-будачког ј едногласно И г њ а т М а л о б а б и ћ. — (Св. Сава благосиља Српчад.) Под овим именом позната слика Ђ. Крстића, коју је пре годнну дана израдио за српско краљевско мннистарство иросвете и црквених послова, од неколико је недеља у Бечу, да се сними и штампа у бојама, како би могла постати одличан украс за српски храм, школу и дом, где се свуда Св. Сава слави и поштује као нросветитељ и учитељ. Умножавање овог Крстићевог, у свему уметничког рада, предузео је познати и признати издавалац словенских и српских уметничких сликарских радова, г. Петар Николић у 3 агребу. Његови до сада сјајни успеси у томе, — спомињемо само умножавање слика Чермакових и Предићеву — јемче нам, да ће и снимак Крстићевог рада бити савесно изведен свим данас могућим техничким средствима за штампарско умножавање у бојама. — (0 књизи „Велики Типик") добили смо ову објаву: „П. н. г. г. претплатницима на књигу моју „Велики Типик" дајем овим на знање, да сам књигу дао у штампу и да до сад непријављенима продужујем рок претплате до Ђурђева дне. У Иригу, на Благовести, 1892. Василије Николајевић, парох."

вд ш ? № ш а а — (| Михаило Милетић) нарох у Срп. Падеју, преминуо је напрасно капљом ударен 6. (18.) марта о. г. у 53-ој години живота свога. Покојник био је савестан и ревностан свештеник, који је 25 година послужио св. цркви. Са сво.је доброте и честитости бно је опште поштован и љубљен. Свештеници из оближње Аде: Јосиф Поповић и Лазар Шевић приредили су му свечан ногреб. Оставио је за собом удовицу са шесторо незбринуте деце. Нека му је вечна успомена!

раР** Данашњем броју приложен је додатак, у коме је штампан „Нацрт правила за удружење свештенства у Митрополији Карловачкој", на који обраћамо пажњу наших поштованих читалаца. Уредништво.

РЦ 8 "* Наше пошт. лретплатнике опомињемо и умољавало, да нал новац што скорије пошљу да не би принуђенн били обустављати им лист. АДМИНИСТРАЦИЈА „СРПСКОГ СИОНА".

0 Г Л А С И. Бр - 73 - КОНКУРС. 33 - !- 3 Ради поиуњења од дужег времена већ упражњене парохије Печварско-рац-мечанске са платом VI. класе, отвара се овим н о н о в о конкурс. ПроситеЉи имају своје инштруиране са штемплом од 50 новч. енабдјевене молбенице за четирџ недеље дана од првога уврштења овога конкурса у новинама „Српски Сион" консисторијуму овом иоднети. Из седнице консисторијума епархије будимске у Сентандреји, 12. марта 1882. држане.

Бр - 65 - КОНКУРС. 35 -' !- 3 Ради попуњења парохије Литобско-Ланчушке са платом VI. класе, отвара се овим конкурс. Проситељи имају своје, као што треба инштрујиране молбенице, снабдјевене са штемплоЈг од 50 новч., за четири недеље дана од првога уврштења овога конкурса у „Српски Сион" консисторијуму овоме поднети. Из седнице консисторијума епархије будимеке у Сентандреји, 12. марта 1892. држане.

0 Г Л А С. 36 Српска православна цркв. школска општина старо-паланачка (епархија бачка, протопопијат новосадски) продаваће путем јавне дражбе 30. априла (12. маја) о. г. у 9 сати пре нодне у писарници црквене ошптине старо-паланачке 216 јутара а 1600 Г] 0 ораће земље на т р и године под закуп. Услови се могу видети сваки дан од 10—12 сати нре и од 4—6 сати послс подне у г општинској писарници, као и на сам дан дражбе. У Ст. Паланци, 29. марта (10. априла) 1892. Константин Јанковић, Лука Шијаков, перовођа. председник цркв. општине