Srpski sion

Стр. 16. дана исплати учитељу јошанском Ј. В. до сад приепјеле камате од закладе пок. Д. Бањанина, у име награде за појање у цркви. — 4. Поводом молбе, пароха киринског јереја М. Л. који моли за упутство, како би дознати могао за крсни лист Е. II., пошто га у ни једној околној иарохији ни иравославни ии римокатолички свештеник наћи не може, ријешено: да се овај акт уступи кр. Финанц. равнатељству у Загребу на уредовање и извјештај —• 5. Јереј Р. Л. одређен је са 1. јан. 1893. за администратора парохије у Свиници — Г). Администратор и капелан бунићке нарохије, јереј М. М. тужи се на неуредно добивање илаће своје од оић. иоглаварства Позвати молитеља, да поднесе тачан исказ о томе, за колико је мјесеци у заостатку еа иарохијалом. — 7. Јереј А. 3. иозват на стечајни испит за дан сједнице консистор., која 1)е се држати маја мјесеца 1898., пошто већ у заказано вријеме није могао доћи ради болести. — 8. Уевојена је молба пароха у Острвици, јереја И. Д. ради носредовања, у погледу заостатка и.егове плаће, у износу од 780 ®ор. 25 пов. — 9. ПроФ. и катихета на. кр. реалној гимназији раковачкој, иротојереј Н. Гр. Ж., извјештава, да се јавио в. кр. зем. влади у Загребу, ради дсфинитивнога умировљења. Извјештај овај узети назнање, и уврстити у записник иризнање протојереју II. Гр. Ж. на дугогодишњој, ревној, савјееној и родол.убпвој слулсби његовој на пољу књиге и иауке; и нзвијестити га о том. — 10. Помакнуто неколико брачних ствари за мало у напрво. К.

В р. 1 .

ОПОМЕКА за ону г. г. претплатнике, који до данас иису својој дужности одговорили. Ево смо већ на крају годипе, а многа господа претплатници нису својој дужности одговорили, пего нам неки по једну и две а неки богме и за све четири четврти дугују. Правилан развитак и тачно излажење листа зависи на првом месту од тачне уплате г. г. иретплатника, па зато овим најучтивије а уједно и најкатегоричније позивамо свакога од г. г. претплатника, да дугујућу претплату одмах ношаље, јер смо ради и наше књиге у ред довести, — а најглавније, да лист изалази, иовац нам је потребан. Ми се надамо од г. г. претплатника, који нису до сад претплату послали, да ће исту одмах овамо упутити, како би избегли отворене оиомене. АДМИНИСТРАЦИЈА „СРПСКОГ СИОНА". 0 Г Л А С. Бр. Е. 526 559. С Т Е Ч А Ј 2 ' 1—3 К. 531. ех 1892. Расписује се стечај на упражњену парохију I. разреда у С и л б а ш у. Компетенти имају своје сведоџбама устројене и доволшо биљеговане молбенице путем својих претпостављених духовних власти, потписаној консисторији поднетн најдал^е • до 1. марта 1893. године. II з конси стор иј ске с е д н н ц е еиархије бачке, држане у Нов. Саду"8. (20.) децемб"р"а 1892. Консисторија епархије Бачке.

„СРИСКИ СИОН."

„Српски Сион" излази сваке неде.ље на великом* табаку. Цеиа му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговнну на годину 4 Фор., на ио године 2 % Фор., а на четврт године 1 Фор. За стране земл,е на годину 5 ®ор. Из Србије прима нретнлату књижара Б. В аложића у Београду. Поједшш бројеви стају 10 новчића.

Претилата и огласи шаљу се издавачкој сриско.т књижари и штампарији Браће М Поповића на главној нијаци, а 1 -уконисн уредништву „ Сри. Сиона " у Нови Сад. За огласе и објаве илаћа се ио 6 новч. од једног реда ситних слова, а ио 30 новч. Рукописи се не враћају.

Издање српске књижаре и пггампарије Браће М. Поповића у Новоме Саду.