Srpski sion

„СРПСКИ СИОН."

Бр. 10.

ирав. цркв. оиштпна за свој новоиодпгнутп пконостас пконе моловати датп; п то: 16 икона 1-34: ст. висине, 0'57 сш. ширпне 8 „ 0-36 с1н. „ 0 - 80 ст. „ 7 „ 041 С1н. „ 0-47 сш. „ 1 „ на крсту — распјатије. Умољавају се господа уметници, да изволе своје нонуде са предрачуном овој срп. прав. цркв. општини до 1. априла 1893. год. принослати. На захтевање послаКе се сваком скица нлана од иконостаса. Општина задржава себи право, да не мора оном који најјеФтиније, већ у ког највише поверен.а имала буде, радњу предати. Из одборске седнице држане у Новом Селу (Кеуа Пј1'аЈи), дана 17. (29.)јан. 1893. Будиловић, Павел €. Јовановић, иеровођа председник. ДРАЖВЕШ 0ГЛА0. Потписана срп. православна црквена онштина на темељу скуиштинског закључка од 21. новембра 1892. жели своју цркву оправити. Посао је процењен: 1. На иконостасу, певницама и патријаршеском столу посао: резбарски, позлатарски, сликарски, столарски, бојадисарски и вештачко марморирање процењено на 962 ®ор. а. вр. 2. На зидовима олтара н целе цркве, посао: зидарски, сликарски, молерскп с марморираљем, асФалтирање влажних делова, као и столарски и бојадисарски на црквеним столовима нроцењен на 856 Фор. 3. Посао мора бити солидно и вешто израђен но напред установЛ )еним увјетима, који се могу сваки дан код председништва црквене онштине увидити. 4. Дражба на мањак одржаће се трећи дан православног ускрса т. ј. 30. марта (11 априла) 1893. у 2 сата после подне. 5. Сваки који би дражби присуствовати желио, има 10% ОД искличне цене у име вадиума 110л0жити, 6. После дражбе узеће се у обзир и иисмене ионуде, које буду жаобином провиђене. Српска црквена општина, У Б е л о м б р д у, 22 Фебруара (6. марта) 1893. Иван Крајновнћ, Мих. Велендерић, перовођа парох и председник I

ЗЛ Г. Г. СВЕШТЕНИКЕ ПРЕПОРУЧУЈЕМ ВРЛО ФИНИХ И ДОБРИХ ШЕШИРА И ЋЕЛЕПУША

- СОПСТВЕНОГ ФАБРИКАТА са најсолиднијим ценама, брзом и тачном нослугом. Поруке са стране такође обављам и шаљем с платом у наточ (Хасћпаћте). МолеКи за многобројну посету С поштовањем ПЕТАР МАРКУШ шепшрџија, пгехе а. јекић и маркуш 17, 1—3 У НОВОМ САДУ. ОГЛАС ДРАЖБЕ. ^ 2 ~з Српска православна цркв. школ. општина у Тителу на основу свога закључка и одобрења своје претпос-тављене власти, хоће своје школско здање да преоправи. По зготовљеном нредрачуну износи: 1. Зидарски посао са материјалом Фор. 1325'17 2. Дунђерски „ „ . . 482-75 3. Столарски, браварски и стакларски 584 - 50 4. Лимарски (са материјалом) . . 102* Свега ф . 2494-42 У с л о в и с у о в и : 1. Усмена дражба обавиће се 14. (26.) марта о. г. у 2 сахата носле нодне у оиштинској дворани. 2. Прнмаће се и писмене понуде (оФерти), које морају запечаћене и најдаље пре иочетка дражбе предате бити. 3. Сваки реФлектант иолаже 10% од речене горе своте у име вадијума. Од онога, који буде радњу нредузео, задржаће се тај вадијум као јамчевина, а после обављене колауд<ције повратиће му се. 4. Оиштина задржава себи ираво новерења према подузимачу. 5. План као и даљи услови могу се у свако доба код председништва ове општине сазнати. У Тителу 15. (27.) Фебруара 1893. Председништво.

„Срнеки Сион" излази сваке неделј Е на великом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Хер& цеговину на годину 4 Фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 ®ор. За стране земље : на годину 5 Фор. Из Србије нрима претплату књижара Б." Валожића у Београду. Поједини бројевп стају 10 новчића.

Претнлата, оглаеи, сгечајеви, реклажације н сви рукониси шаљу се г. Сергију МакракНинићу, уреднику „ Српског Сиона " у Нови Сад . За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 10 новч. од једног реда ситиих слова, а за жиг сваки нут но 30 новч. — Неплаћена нисма се нс примају. — Рукоииси се не враћају.

Штампарија сриске књижпуе Н|>аће М. Иоиовићи у Повоме Саду.