Srpski sion

Б р . 5.

С Т Е Ч А Ј. * 1-з Овијем се расписује стечај на аарожијц I. разреда у Меминској, иротоиресвитерата петрињекога. Мнтеркалара нема. Рок нријавама 24. Фебруар 1894. ио ст. кал. Из сједнице Енарх Консисторије, дрзкане у Плашком, 20. јаиуара 1894. Михаило с. р.. Епископ горњо-карловачки.

ЈАБНА ДРАЖБА.

3 2—3

Српска православна дрквена општина у Угриновци издаваће цркв. ошнтинско земл.иште „Кут" у износу од 112 јутара дне 10. (22). иебруара 1894 у 10 сати пре иодне на јавној дражби као иашњак под закуп. Ближи услови могу се сазнати на лицу места. Из седнице срп. православне црквене општине, држане у Угрчповци ]9. децембра 1893. Иродседник | Драгојло Шаић по Петроввћу; С Т Е Ч А Ј. 6 1 3 Иа основу закл.учка баванишке правосл. срп. цркв. онштине од 30. јануара 1893. год. број 3. п одобрења еиарх. адм. одбора под бројем Е. 395 II. 131. расписује се стечај за забавиљу на

оидапш.см нравосл. ерпском забавишту, с којим су местом следећа берива скопчана, и то: 360 Фор. у готовом, коју ке своту у месечним оброцима из цркв. благајне у нанред примати; даље, слободан стаи или за исти бО ®ор. годишње и 16 куб. метара дрва за огрев каквих општина имала буде. Забавил.а мора оспособл.ена и то православпе г.ере бити. Молбенице се имају до последњег Фебруара ио ст. кал. на нотписаног председника упутити. У Бнвнништу 22. јануара 1894. Светозар Марипковић, нредседник. Живојип Предраговић, перовођа. С Т Е Ч А Ј. 5 2-3 Раснисује се стечај за учитељицу у Ђегечу. Дужности су јој, да по „Уредби школској" ради у I. и II. разр. мешовите школе, а плата је 300 ф . за редовну, 40 ф . за поФторну школу, 5 ф . за писаћи нрибор, 2 хв. тврдих дрва, сламе за Огрев колико треба, слободан стан са баштом и једна башта ван села. Рок стечају до 6. Фебр. по ст. к. о. г. У Бегечу, (Бачка) 16. јан. 1894. Т>. Михајловић, Тоша Мутибарић, перовођа. председник.

IЛИВНИЦА ЗВОИА И .МКТАЛ А АНТОНА НОВОТНИЈА | У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ е препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду : нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој велие чини, као и за целокупно хармонично удешеио звоњење, проЕ виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се : звона по вољи и лако могу претати, ако би се наједном ме| сту излунало, чиме се звона еачувају да не пукну. 1 Особито ирепоручујем од мене изпађепа и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама провиђена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дубл.и звук, него звона по. старој системк ирављепа, тако, да се овако једно натентирано звоно од 200 килограма и.зједначује са звуком других но старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од коврпог гвожђа, у тороњу с.лободно стојеће; звона или шол>е за сатове од метала; прављен.е старих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 198 3-26 Илустроваии ценовници и прорачуни трошкз бесплатно и франко

; "7Т9" - ЧЖх

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. З а страие земље : на годину 5 фор. Из Србије прима претплату књижара Б. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Српској Манастирској Штампарији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве шгаћа се 6 новч. од једног редаситних слова, а за жиг сваки пут по 30 иовч. — Ненлаћеиа писма се не примају. — Рукописи се не враћају. Издање и штампа: Српске Манастирске Штамиарије у Новом Саду.