Srpski sion

С тр . 144.

,сгаски сион."

Вг. 9.

С Т Е Ч А Ј. 28 1-3 На упражњено место срп. вер. забавиље у Кумани овим се стечај расписује. Плата је забавиље: 300 Фор. са ггетогодишњим донлатцима, у име стана и огрева 99 ф. све донде док општина ова у стању не буде стан у нарави дати. Рок стечају траје до 12. (24.) марта о. г. У Куманп, (Банат) .14, Фебруара 1894. год. Школски одбор. 0 Б Ј А В А. 29 1 -2 Српско-Крстурска црквена оиштина намерава оправку своје црквене иорте нутем јавне дражбе на мањак 3. (15.) марта о. г. пре подне у 10 сати издати; исти рад је на 331 Фор. и 10 н. уцењен; сав материјал ће црквена опгптина набавити. Ко ову радњу нредузети жели, нека реченога дана са 10% пишманлука на дражбу дође, где ће и даља условља дознати моћи. У Сржком-Крстуру, 17. Фвбруара (1 марта) 1894. год. С. Моцић, X Св. Дражић, иеровођа. парох као председник цш. општине.

О Г Л А С. 32 1-2 На темељу закључка главне скупштинске седнице од 29. августа (10. септембра) 1893. и одобрења славног архидијецезалног административног одбора од 10. (22.) новембра 1893. А. О. 581/376 као и усљед закључка главне скунштинске седнице од 9. (21.) јануара 1894. расписује се овим од стране српске православне црквене општине на дан 13. (25.) марта т. г. у 3 сата но подне писмена тнџдбена дражба за градњу једне куЛе за парохијални дом, односно за нзнајмљивање, уз прорачунску своту од 93.345 Фор. 23 нов. а. в. Као жаобина установљен је износ са 5°/ 0 од прорачуиске своте. Дражбени увјети, нацрти, трошковник, темељице уговора као и сви на ту градњу односећи се нужни иодатци могу се сваки дан у обичним уредовним сатима у нросторијама овдашње српске православне црквене ошнтине увидити. У Митровици, 21. Фебруара (5. марта) 1894. Српска иравославна црквена општина. Перовођа: Председник: Влада Марковић. Тшра Милекић.

i дивница звона и метала! АНТОНА НОВОТНИЈА | У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ | \ препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду 5 : нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој вели- \ \ чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, иро- \ \ виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се [ ј звона но вољи и лако могу кретати, ако би се наједном ме- 1 \ сту излупало, чиме се звона еачувају да не пукпу. 1 ј Особито препоручујем од мене изнађена и много пута [ одликована { патентирана са отвореним одуншама прови^ена звона, | која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, нсго звона ио старој системи [ прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. па ниже има увек готових на стоваришту. 198 6- 20 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко

I

„Српски Сион" излази оваке недеље на целом табаку. Дена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на но године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За странв земље : на годииу 5 фор. Из Србије ирима иретплату књижара В. Валожића у Београду. Иоједини бројеви стају 10 новч. Претплата, оглаои, стечајеви и рекламације шаљу се Српској Манастирској Штампарији а остали рукоинси уредшштву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и сгечгхјеве илаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут ио 30 новч. — Ненлаћена писма се не нримају. — Рукописи се не враћају. Издање и штампа: Српске Манастирске Штамнарије у Новом Саду.