Srpski sion

ЛУДВИГ ТАУШ позлатареки атеље за српеку правоелавну дрквену уметноет у Новом САДУ, дунавска удица код „Златног крста"

Препоручујем се сјг . црквеним општинама за украшаваље српских православних цркава. Особито стављам на знање да имам на продају по умереној цеии један готов, лепо израђени Христов гроб. Овом приликом јављам да имадем и готових плаштанида, које су врло угледпо израђене. — Даље имам иа мом сложишту готових рипида од дрвета, месинга (галвански) позлаћено и од лима и све друге црквепе утвари.

С тр . 224. „СРНСКИ СИОН." Б р . 14.

„Српоки Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угареку, Боену и Херцвговину на годииу 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране зежље : на годину 5 фор. Из Србије прижа претплату књижара В. Валожића у Београду. Иоједини бројеви стају 10 новч.

Издање и штампа: Сриске Манастирске Штамнарије у Новом Саду.

С Т Е Ч А Ј. »8 3-8 Потписана ошптина расписује овим стечај на једно дадиљичко место. С тим местом скончана је еледећа плата: 120 Фор. а. вр., 1 х / а хв. дрва, стан из једне собе и кујне, огрева по потреби. Захтева се и мађареки језик. Молбенице имају се до Ђурђева дне потпиеаном иоднети У Сра. Еларији 14. марта 1894. год. Јован Стојков, председник. 8И?* За г. г. свештенике преиоручујем врло финих и добрих ШЕШИРА И ЋЕЛЕПУША еопетвеног фабриката, са разиим најсолидиијим цеиама, брзом и тачном нослугом. Поруке са стране такођер обавл.ам и шаљем с платом у нат> ч (^асћиаћте). Молсћи за многобројну посету С поштопањем Петар Маркуш, шеширџија пређе А. Јекић и Маркуш у кући госн. Николића бр. 16. на главној пијаци 41 2—3 у Новом Саду.

4° 3-6 0 г Ј1 а с. ^ По закључку и благослову ^ светог Синода од 21. окто- ј Ч «\ ( ћ 1^93. г. носиће и мирта ско свештенство „камилав^ ке", за то сам слободан пречаеном мирском свештенству препоручити „камилавке" које ја израђујем а и готових имам у великом избору од Фине плаве, а за монашко свештенство црне кадиФе, као и нлавог и црног перувијена. Осим тога код мене се ^ могу добити одежде, ; * г 6арјаци,' литије,'»пла/ штанице, налони, стихари, завесе, чираци, / кадионице, кандила, путири, ручни и пре) отолни кротови И Т. д. ) Нови Сад, марта месеца 1894. Ч Прва кројачка радионица свештеничког V одела и свију црквених утвари V С иоштовањем М. Соколови!.