Srpski sion

С ТР . 240.

„СРПСКИ СИОН."

ПР.

14

оом прописанс нредмете у школи прсдавати и -децу појан.у учити. ОСим тога, у дужност ће му спадати: прн сваком богослужсн.у у црквн у десној иевннци редовно појати. уз часни пост ускрнш.и средом и петком најутрсн.у п преждеосвештељу долааити и нојати. У обаир 1>с се узети само опи компетепти, којн су сомборскн прип])авници, а испит су нн мађарског језика ноложилп, међу овима иак првенство они ће имати, којп се општмни лично прнјавили буду. Рок нријаве траје до (!. априла по нашем календару о. г. И:{ ееднице местног III. 0. држане у <'/т. св. Петру, 2(5. Фебруара 1 N95 год. Јова Ла;ш1| председник 111. О. К. бр. 138./1805. С Т Е Ч А Ј. 41 2-3 На парох. место у Ортт.-Ладеју овим се отвара стечај. Конкуренти имају своје инструиране молбенице до 18. априла 1895. год. нодписаној конснсторији поднети. Из конс. седнице држане у Тамишвару 21. Фебруара 1895 године. Епарх. консисторија тамишварска. Кбр. Р:. 1895. 40 ™з~^зС Т Е Ч А Ј. На упражн.ено парох. место у Арадгају овнм се раснисује стечај. Конкуренти имају своје инструирапс молбенице до 18. (30.) априла 1895. године потписаној консисторији нодиети. Из консистор. седннце држане у Тамишвару 21. Фебр. 1895. год. Епарх. коисисторија тамишварска. Позив. Г. Г. ЛКЦИОНАРИ „СРПСКЕ ЕАНКЕ" У ЗАГРЕБУ позивају се, да према пропису чл. 6. друштвепих штатута иоложе најдаље до о. (15.) маја о.

г. у имс друге уплате по 24 ф . за сваку упнсану акцију, код повсренпка и новчаних завода крд којих су и прву уплату положплп плп неио средпо банци. При нолагању ове другс уплате дужан је сваки акцијонар да преда иовсреппку привремену потврду од нрве уплате и да прпмн нову, која ||С гласпти на 34 Форинта. Ова потврда замениКс се приврсменпм акцнјама чим буду готове. Ко до тог рока не ноложи ову другу унлату, излаже се последицама чл. 9. штатута, који гласи: „Ко од акцијонара на нрви позив управе, који се има огласити према пропису §. 170. трговач ког закона, не положи до одређеног рока уплату за коју се позива, илатиће за задоцн.ен.е 6°/ 0 на неноложену суму од рока до дана уплате. Но ко пе положи, пренебрегнуту уплату ни за 30 дана ноеле овог рока, губи уписом стечено право и до тада положене уплате". Решено у седници уиравног одбора „Српеке банке" 22. марта (3. априла) 1895. У Загребу 23. марта (4. априла) 1895. УПРАБА 45 1-з „Српске банке 1 ' у Загребу.

Извештавамо Вас овим учтиво да смо примили ГЛАВНО ЗАСТУПСТВО У НОВОМ САДУ БЕЧКОГ ДРУШТВА ЗА ОСИГУРАВАЊЕ и БЕЧКОГ ДРУШТВ4 Ц ОСИГУР^ЊЕ ЖИВОЦ И РЕНТЕ Према томе прима наш завод од сада налоге за осигуравање против ватре, леда и на живот. Нрепоручујући овим то наше заступство, остајемо с поштовањем ЦЕНТРМНИ КРЕДИТНИ ЗЛЕОД 40 1 — ;{ ДЕ0НИЧАРСК0 ДН.УН1ТВ0

РАДИ ЗММ!

СРПСКА МАНАСТИРСНА ШТАМПАРИЈА ПРЕСЕЛИТЧЕ се светле недеље у Карловце. Са штампаријом премешта се и уредништво и администрација „Српског Сиона." њима има посла, молимо. да се од сад обраЋа у Карловце. Број 15. „Српеког Сиона" изаћи ће, чим ее штампарија емеети.

Ко

„Српски Сион" излази оваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Восну н Херцеговину на годину 4 фор., на по годнне 2 фор., а на четврт годнне 1 фор. З а стране зеиље : на годику 5 фор. Из Србнје прима нретнлату књижара В. Валожпћа у Веограду. Поједннн бројевн стају 10 новч. Претнлата, оглаои, стечајеви и рекламације игаљу се Адманистрацији а остали рукоииси уредништву „Српоког Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се (» новч. од једног реда сптиих слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена иисма се не нримају. — Руконисп се не враћају. Штампа: Срнске Манастирске Штамнарије у Новом Саду.