Srpski sion

Стр. 10

Једина српска фаОцика свештеничш шешиџа н ћелепуша. За, гг. опсштенике ирепоручујем врло фипих и добрих шешира и ћелепуша, соиствепог ф;хбриката — са најсолиднијнм ценама. Послуга брза и тачна. Поруке са стране такођер обавл.ам и шаљем са платом у наточ (Шсћпаћте) поред моје гаранције. При наруџбиии довољно је назначити меру око главе. Молећи за многобројну носету, јесам Петар Маркуш, шеширџија 7— 53 Нови Сад (главпа пијаца).

226 3-3

х\а К 1477/483. ех 1895. С Т Е Ч А Ј. На упражњено место протоијШвитератског каиелана у Н. Саду са годишњом платом од 550 ф., која се из благаЈнице срп. иравосл. црквене општине новосадске месечпо у напред прима, п са уживањем половине штоле за оне дужности, које сам капелан обави — овим се отвара стечај. Комиетенти имају своје добро инструисапе молбенице до 20. јануара (1. Фебруара) 1896. иотнисаној консисторији ноднети. Из седнице епарх. консисторије бачке у Н. ваду 27. нов. (9. дец.) 1895. држане. Епарх. консисторија бачка.

С Т Е Ч А Ј. 221 2 -з На смрћу упражњено учпте.Ћи псо место на овд. женској осн. школи, овим се стечај раснисује. — П.чата ј-е изабраној учитељици следећа: 300 Фор. за држан.е свакидашп.е, 40 >ор. за дри;аи.е поФторне школе које у напред у мессчним ратама ш школ. благајне нри.ма. Стан врло удобан, састојећи се из 2 иатосапе собе, кујне, пшајза, штале и шуне; даље врло лена башта у дворшпту са виновом лозом. 01'рева колико нужно буде.. Од изабране се тражи да недељом п свецем св. цркву с децом похађа и да је испит из мађарског језика нололсила, а остале су дужности школ. уредбом прописане. Рок стечају исгиче на. шест псдеља од првог уврштења у листу. Ваљано инструиране молбепице ваља слати на мес. школ. одбор тиеа св. миклошки. Из седнице мес. школ. одбора, држаие 7 Децембра 1895. године у Тиса св. Миклошу. Димитрије Ћирић парох. — предеедник. Владимир Торђемски учитељ и перовођа.

Ф I ЛИВНИЦА ЗВОНА И МКТЛ.1Л: I АНТОНА Н0В0ТННЈА ! •|| У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ |

| ирепоручуЈе се — са гараншцом на више година — за израду ј нових звона и за преливање иукнутих звона у свакој велиЕ чини, као и за целокунно хармонично удешено звоњење, ироI виђеио са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се I звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном ме\ сту излупало, чиме се звона сачувају да не пукиу. \ Особито преиоручујем од мене изнађена и мцого пута одликована

патетирана са отвореним одушкама прови^ена звона,

| коЈа имаЈу дуготраЈниЈи, снажииЈИ и дуол.и звук, него звона по староЈ системи \ прављена, тако, да се овако једно иатентирано звоно од-200 килограма изједначује Е са звуком других по старој системи ливених звона од 260 кИлограма. = Дал>е препоручујем козе за звона од ковапог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; | звона или шоље за сатове од метала; прављење схарих звона са крунама од кованога | гвожЗја. — Звопа у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. § 28 20- 26 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко.

Претплата, оглаои, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остади рукописи уредништву „Српског Сиона" у Нарловце. За огласе, објавеи стечајеве плаћа се 6 иовч. од једног реда ситнмх слова, а за жиг сваки иут по 30 новч. —■ Неплаћена писма се ие примају. — Рукотшси се не враћају. „Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена иу је: За Аустро -Угарску, Босиу и Херцеговшу на годину 4 фор., на по годпне 2 фор., а на четврт годпне 1 фор. За стгапе земљв : на годину 5, фор. Из Србгце прима претплату књижара В. Валожића у Београду. Нојединп бројеви стају 10 новч. Штампа: Српске Манастирске Штамиарије у Ср. Карловцима.