Srpski sion

С тр . 180.

В р. П

риштем од 161П° и уз кућу у брегу лежећим земљиштем у посршини од 3280 0 хвати, на вечито. Дражбени увјети могу се у нисарни манастпрској у свако доба видити. У Манастиру Бешенову 22. Фебруара (5 марта 1896. Управа мапаст. Бешенова.

23

2—3

Бр. 15, ех 1896. М Ш. 0. С Т Е Ч А Ј. Отвара се стечај за једног учитеља у Старом Бечеју, и то на месту умировљеног г. Паје Дамјановића, у горњо-предградској („ковипској") ШКОЈ1И. Годишња је илата : 500 Форината; за свој и школски огрев 52 ®ор. 50 н.; за послугу школску 40 Фор. ; за наушал 12 Фор. 60 н. и за ноФторну школу — кад буде на реду — 50 Фор. а. вр. Уз то има слободан стан са проетраном баштом. Дужности су прописане школском уредбом и наредбама, а осим тога ће и у цркви за нев ницом појати но реду. Комнетовати могу само потпупо оспособљени. Молбе и сведоџбе нека шаљу председништву школског одбора.

Рок стечају излази 7. (19.) априла о. г. Из седнпце школског о 1,бора српске православне цркв. оппггине у Старом Бечеју 26. Фебруара (9. марта) 1896. Мита Радановић Подпредеедник. Јован Михајловић перовођа. С Т Е Ч А Ј. 21 3- -3 Ради сталног попуњеиа учитељског места, на вероисповедној основној Школи у Бајши (Бач — бод.) Плата је 510 ®ор. у готовом новцу слободан стан са две собе, кујном, комором и вртом. Од укоиа на који позван буде, 50 нов. Учитељу у дужност спада све школском уредбом и наставним п ]аном ирописане нредмете предавати, — иовторну школу одржавати, децу црквеном нојању обучавати, — и перо у седницама водити. — Конкурисати могу оспособљени за учитеља, а који су вични мађарскомјезику и испит из истог ноложили. Рок траје до 14-ог Марта а избори ће се 17. Марта обавити. У Бајши 19-ог Фебр. 1896. Црквепн Одбор срп. прав. црквено школ. општине.

Ш

ЛУЈ ТАУШ

позлатареки атеље за ерпеку правоелавну црквену уметноет у НОВОМ САДУ, дунавска улида код „Влатног крста"

Ј ШрШР I и ,* -г--Л

ИМАДЕ ГОТОВ ХРИСТОВ ЈГЈРО: (Хриотов гроб иагледа по штампаној нисицк) ВЛАДИЧИН ТРОН И МАТЕРЕ БОЖЈЕ. дал>е имадем па стоваришту готовн нозлаћених рипида од метала, дрвета и плеха. Стовариште свнју срп. прав. црквених утвари. као : петохљебница, путира, кандила, кадијоница, ручних крстова, кивота, полелеја, небо, и т. д Примају се за оправку и позлату старе рипиде, путири и све старе црквене утвари и други НОСЛОВИ. 24 2—3

№.

Претплата, огласи, стбчајеви п рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објавеп стечајеве плаћа се () новч. од једног реда ситиих слова, а за жпг сваки иут по 30 новч. —■ Непдаћепа плсма се не примају. — Рукописи се не враћају. „Српски Сион" излази сваке недел.е на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годипу 4 фор., на по годпне 2 фор., а на четврт године 1 фор. За странт? звмље : на годпну 5, фор. Из Србије ирима претплату књпжара 15. Валожпћа у Неограду. ГГоједини бројевп стају 10 новч. Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима.